Skoro jasno
11°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Lákal deti na cukríky a potom ich nakazil syfilisom. Najmladší chlapec mal len 7 rokov
Zdielať na

Lákal deti na cukríky a potom ich nakazil syfilisom. Najmladší chlapec mal len 7 rokov

SOBRANCE / Deti lákal do kríkov na cukríky, potom ich nakazil syfilisom. Scenár ako zo zlého sna sa odohral v Sobranciach. Ladislav najskôr vinu popieral, neskôr sa ku všetkému priznal a oľutoval. Obžalovaný sa pôjde okrem väzenia aj liečiť. Jednou z možných liečebných postupov je dokonca aj kastrácia. 

Michalovský súd vymeral Ladislavovi 7 rokov nepodmienečne a sexuologické liečenie v ústave, on bol spokojný, prokurátor však nie a tak spis prebral krajský súd, ktorý rozhodol. Všetko sa to prevalilo začiatkom roka až keď začali u detí príznaky syfilisu, najmladší chlapec mal len 7 rokov. A rodičia spočiatku nevedeli čo sa stalo, až neskôr sa im deti priznali.

"Vzal všetky deti do chyži, že zobral cukríky a ich lákal cukríkami a tak im dával sa obchytkávať," takto opísala to čo sa stala mama jedného z chlapcov, na všetkých mal používať rovnakú návnadu. Policajti ho tak zadržali a obvinili z troch skutkov. "Vyšetrovateľ zo sexuálneho zneužívania, prečinu ohrozovania pohlavnou chorobou a zločinu sexuálneho násilia v štádiu pokusu obvinil 31-ročného muža z okresu Sobrance," uviedla hovorkyňa KR PZ Lenka Ivanová.

S väčšinou detí vykonal orálny alebo análny pohlavný styk, či už násilím alebo s ich súhlasom

Deväť detí tak nakazil syfilisom, niektoré si dokonca fotil na mobil. Podľa sexuologičky ide o tzv. efebofíliu, ktorá sa podľa nej úplne vyliečiť nedá. "Učíme mužov ako sa vyhnúť kontaktu s týmito deťmi a keď to nestačí tak potom ešte ponúkame antiandrigénovú liečbu, krajné riešenie je kastrácia, o ktorú si teda daný muž musí podať žiadosť," osvetlila sexuologička Danica Caisová.

Krajský súd mužovi za jeho konanie trest oproti okresnému súdu sprísnil a to na 9 rokov nepodmienečne a uložil mu aj sexuologické liečenie v ústave. "Súdom uložený trest podľa môjho názoru spĺňa funkciu generálnej prevencie a je nutné povedať, že musela byť zohľadnená aj tá skutočnosť, že u obžalovaného bola z časti vymiznutá ovládacia schopnosť vo vzťahu ku jeho subjektívnej stránke," informoval prokurátor Milan Filičko.

Voči rozhodnutiu krajského súdu sa odvolať už nedá a tak verdikt je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy