Jasno
18°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Muž oklamal tisícky ľudí predajom lístkov na koncerty známych kapiel či na zápasy
Zdielať na

Muž oklamal tisícky ľudí predajom lístkov na koncerty známych kapiel či na zápasy

ZVOLEN / Podarilo sa mu oklamať stovky ľudí, od ktorých vymámil obrovskú sumu peňazí. Mohlo to byť viac ako pol milióna eur. Podvodník z okresu Zvolen je však už za mrežami. Počúvajte pozorne, ako tento muž klamal ľudí. Možno patríte medzi nich.

​Policajtom sa podarilo zadržať iba 24-ročného podvodníka. Mladý muž cez internet predával lístky na rôzne podujatia. Od koncertov svetoznámych kapiel cez futbalové či hokejové zápasy. "Našli sme na bazoši inzerát s dobrou cenou, tak sme sa rozhodli ich kúpiť," povedal podvedený Lučenčan. Za 4 lístky na koncert IRON MAIDEN mu zaplatili 500 eur. "Po poslaní peňazí lístky neprišli a potom sa už prestal ozývať a odpovedať," dodal podvedený Lučenčan.

Oboch mužov presvedčil občiansky 

Podobnú skúsenosť má aj ďalší muž. Cez inzerát na rovnakej stránke sa skontaktoval s predajcom. "Poslal som mu peniaze. 640 to bolo za 4 lístky ma futbal, Liga majstrov Slovan," opísal podvedený Bratislavčan. 

Obidvoch mužov presvedčilo to, že predávajú im poslal doklad totožnosti. "Poslal ten občiansky tak to pôsobilo dosť dôveryhodne," povedal Lučenčan. "To mi prišlo také ok, keď poslal občiansky, tak že to môže byť dôveryhodné," dodal Bratislavčan. 

Bankové účty si páchateľ údajne zakladal na bezdomovcov

Dodnes sa nedočkali ani lístkov, ani peňazí. Je viac než pravdepodobné, že ich oklamal jeden a ten istý páchateľ. "Počas akcie COLDPLAY sme vykonali niekoľko domových prehliadok a iných prehliadok, pričom sme zaistili dostatok dôkazov na vznesenie obvinenia," informoval Roman Hájek, hovorca Prezídia Policajného zboru.

24-ročného muža obvinili z prečinu legalizácie výnosov z trestnej činnosti. Stíhaný je väzobne. Na prípade pracovali policajti niekoľko mesiacov. "To bolo určite ťažké dopátrať a mal to premyslené. Sme prišli potom aj na to, že bankové účty zakladal na bezdomovcov," dodal Lučenčan. 

Poškodení sú nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Niektorí však ešte trestné oznámenie nepodali. Policajti tak vyzývajú všetkých, ktorí sa stali obeťami podobného podvodného konania, aby to oznámili na najbližšom policajnom oddelení. "Naďalej sa snažíme identifikovať aj ďalšie obete, pretože podľa našeho odhadu malo byť oklamaných viac ako 2-tisíc ľudí," dodal Hájek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy