Skoro jasno
14°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Nočná túra dvojice, ktorá sa onedlho mala brať, sa skončila tragicky
Zdielať na

Nočná túra dvojice, ktorá sa onedlho mala brať, sa skončila tragicky

VYSOKÉ TATRY / Výlet 29-ročnej Poľky a jej priateľa vo Vysokých Tatrách sa skončil tragédiou. V oblasti Prostredného hrotu zablúdili a žena sa na úzkej skalnej platni pošmykla a zrútila sa zo steny. Pád neprežila. Mladí ľudia mali mať onedlho svadbu.

Poľská dvojica sa vraj o niekoľko mesiacov mala brať. Ich výlet do oblasti Prostredného hrotu ale skončil fatálne. A pritom k tejto tragédii vôbec nemuselo dôjsť. Poliaci porušili všetko, čo sa dalo.

Vyrazili na túru neskoro. Vybrali sa do terénu, ktorý vôbec nepoznali a nemali o ňom zistené informácie. Nemali tak pri sebe žiadnu, čiže ani základnú horolezeckú výbavu. Dostali sa do časti, kde sa pohybujú už len skúsenejší horolezci. Uviazli na úzkej platni. Žena sa však neudržala, šmykla sa a pád neprežila. Muž volal pomoc.

Naši záchranári dostali žiadosť o zásah od poľských kolegov. Už bola tma, no stúpali hore. Turistku našli už bez známok života. Muž sa držal v kolmej stene na úzkej platni. Pomocou lán ho dostali dole. Transport nebohej by bol v noci nebezpečný a tak jej telesné pozostatky dostal z terénu vrtuľník letky ministerstva vnútra až ráno. Nezodpovednosť si tak opäť vyžiadala svoju daň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy