Zatiahnuté
13°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Záhadný kufrík na Plynárenskej: Polícia pátra po jeho majiteľovi
Zdielať na

Záhadný kufrík na Plynárenskej: Polícia pátra po jeho majiteľovi

BRATISLAVA / Odložený starý kožený kufrík vystrašil včera obyvateľov bratislavského Ružinova. Bola totiž na ňom nálepka neotváraj. Pyrotechnici našťastie žiadnu výbušninu nenašli. Polícia prosí o pomoc pri stotožnení muža, ktorý by im mohol pomôcť pri vyšetrovaní.

​Starý, hnedý, kožený kufrík bol položený na jedálenskom pultíku pred miestnymi potravinami v husto zastavanej časti hlavného mesta na Plynárenskej ulici. Na kufríku bola biela nálepka a perom napísané "Neotváraj". Podľa svedkov mal byť na mieste dlhšiu dobu, kým si ho niekto všimol.

"Išli sme si vonku zapáliť tak sme videli kufrík starý kufrík kožený, ktorý bol položený na takom jedálenskom pultíku, na ktorom bolo napísané že neotváraj s výkričníkom. Išiel som sa opýtať dovnútra predavačky, či vie niečo o tom kufríku. Povedala že je tam asi hodinu, že ona sa ho chytať nebude, tak s kamarátom sme zavolali na 158 a nahlásili to, " vyjadril sa k situácii so záhadným kufríkom jeden zo svedkov.

Policajti okolie ihneď zabezpečili a nikoho do blízkosti nepúšťali

Uzatvorili nielen podzemnú garáž, ale aj príjazdovú cestu. Dokonca evakuovali zamestnancov priľahlej budovy, ako aj okolie.

"Vykonanou pyrotechnickou prehliadkou ako aj špeciálnymi pachovými prácami služobného psa sa prítomnosť výbušného nástražného systému v kufríku nepotvrdila, " hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Silvia Šimková. 

Na základe kamerových záznamov polícia žiada o pomoc pri pátraní po mužovi, ktorý by mohol pomôcť pri vyšetrovaní trestného činu šírenia poplašnej správy. Podľa fotografií dosiaľ neznámy páchateľ mal kufrík pred potravinami v ruke, no vnútri mu už chýbal. Položiť ho mal práve na stôl pred budovou a so sebou si ho už nevzal. Ide o asi 180 cm vysokého muža zavalitejšej postavy. Oblečenú mal modrú bundu, zelené nohavice a obuté mal čierne topánky.

Ak by ste muža na fotografiách spoznali alebo máte o ňom akékoľvek informácie kontaktu políciu na známo čísle 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy