Zatiahnuté
13°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Problém v známej estetickej klinike pokračuje. Firma dlhuje zamestnancom tisícky eur
Zdielať na

Problém v známej estetickej klinike pokračuje. Firma dlhuje zamestnancom tisícky eur

BRATISLAVA / Bývalí zamestnanci prominentnej estetickej kliniky YES VISAGE v Bratislave sú zúfalí. Tvrdia, že sa nevedia sa dostať k svojim výplatám. Firma im vraj dlhuje tisícky eur. Klinika pritom naďalej funguje v Česku. Vedenie sa bráni, že chce situáciu riešiť, len nemá informácie od slovenskej pobočky.

​Štyri ženy sa ozvali do redakcie potom ako sme o estetickej klinike YES VISAGE odvysielali reportáž. Tá sa týkala nevrátených záloh klientkam. Klinika v centre hlavného mesta zostala zatvorená a peniaze ženy naspäť nedostali niekoľko mesiacov. Klinika ktorá naplno funguje ďalej v Prahe tvrdí, že im peniaze vráti a hľadá riešenia. Bývalé zamestnankyne, ale pobúrili slová o tom, že voči ex-zamestnancom nemajú žiadne záväzky.

"V súčasnej dobe klient neeviduje žiadneho bývalého zamestnanca a lekára, ktorý by nemal vyplatenú mzdu," uvádzalo sa v maily od advokáta YES VISAGE. Ženy, ale tvrdia že im dlhujú viac než dosť. "Mne nad 5-tisíc v čistom." povedala jedna zo zamestnankýň.

Zamestnankyne mrzí, že s nimi firma nekomunikuje 

Pre kliniku pracovali dlhé roky. Z bývalého vedenia s nimi vraj nikto poriadne nekomunikuje. "Nie je to absolútne fér voči nám, ako sa zachovali. Pretože tvária sa, že je všetko vyplatené a nie je to tak. Vôbec mi neodpovedajú, ani s nami nekomunikujú," uviedla bývalá zamestnankyňa Klaudia. "Všetkých nás to veľmi nahnevalo. Pretože každému z nás dlžia inú sumu a nie sú to malé sumy. A ešte aj tým, že sa neštítili, že v Prahe otvárajú novú pobočku, ktorá určite nestála malé peniaze," uviedla bývalá zamestnankyňa Zuzana. "Ja som vo firme pracovala od jej začiatku založenia firmy a podľa mňa sa zachovali veľmi nekorektne. Určite chceme podať trestné oznámenie a právnou cestou," dodala bývalá zamestnankyňa Erika. "Odovzdali nám všetky výplatné pásky a dodnes nemám výplatu za mesiac júl, august a odstupné. Opakovane som im vypisovala, volala. Parkrát mi aj odpísal konateľ z Čiech a doteraz sa nič nevyriešilo," opísala bývalá zamestnankyňa Janette.

Klinika údajne nedostala kompletné informácie z pobočky v Bratislave

Klinika v Česku sa bráni, že od od pobočky v Bratislave nedostali kompletné informácie o podlžnostiach. S majiteľkou sme sa snažili spojiť telefonicky. Stanovisko, nám mailom poslala ich advokátska kancelária. "Stalo sa zrejmým, že údaje, ktoré boli poskytnuté „českej strane“, ktorá rieši všetky záležitosti ohľadom ukončenia aktivít kliniky YES VISAGE neboli kompletné a neustále sa menia, dopĺňajú a aktualizujú. Keďže sa stalo zrejmým, že údaje, z ktorých vychádzali pracovníci v Čechách neboli kompletné, stáva sa zložitým zistiť stav týchto záväzkov reálne," znelo v stanovisku YES VISAGE. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy