Zatiahnuté
13°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Nešťastie na prehliadke veteránov: Verdikt je známy až po dvanástich rokoch
Zdielať na

Nešťastie na prehliadke veteránov: Verdikt je známy až po dvanástich rokoch

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Verdikt padol po 12tich rokoch. Na súde v Novom Meste nad Váhom dnes uzavreli prípad obrovskej tragédie, pri ktorej veterán vrazil do divákov. Zrážku neprežila tehotná žena a 10-ročný chlapec. Organizátora podujatia spod obžaloby oslobodili.

​Zábery, ktoré šokovali Slovensko. 11. augusta roku 2012 obsadili ulice Nového Mesta nad Váhom tisíce ľudí, aby sledovali jazdy starých áut a motocyklov. Obľúbené podujatie však ukončila tragédia. Počas propagačnej jazdy vyletelo jedno z áut z cesty a vrazilo do divákov.

"Sme išli za sebou, žiadne predbiehanie nebolo, bohužiaľ som dostal smyk a to už je neovládateľné, " vyjadril sa k nehode ešte pred dvanástimi rokmi vodič havarovaného auta.

"Je mi to ľúto čo sa stalo, pretože 11 rokov sme nemali žiadny problém, žiadny prúser,  " ospravedlňuje nehodu organizátor pretekov.

"Bola tam voda, tam sa mu roztočili kolesá a tam to všetko zramoval, išiel dosť rýchlo, podľa mňa tam mal nejakých 130 kilometrov, " vyjadril sa jeden zo svedkov tragédie.

Priamo na mieste zomrela 37 ročná mamička

Žena bola v šiestom mesiaci tehotenstva. Po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol aj iba 10 ročný chlapec. Ďalších sedem ľudí sa zranilo ťažko.

Vodič auta smrti po ťažkej chorobe zomrel pred šiestimi rokmi. Jediným obžalovaným tak zostal hlavný organizátor, ktorému za prečiny všeobecné ohrozenie a usmrtenie hrozilo až 10 rokov za mrežami. Vinu však od začiatku popieral. 

Prvý rozsudok v prípade padol po neuveriteľných 12tich rokoch

Pozostalí sú rozčarovaní nielen z nekonečného procesu, ale napokon aj zo samotného verdiktu.

"Okresný súd Trenčín, pracovisko Nové Mesto nad Váhom, v trestnej veci obžalovaného rozhodol dňa 25.10.2024 tak, že obžalovaný sa oslobodzuje spod obžaloby, pretože nebolo dokázané, že skutok spáchal obžalovaný, " znie oficiálne stanovisko Krajského súdu v Trenčíne.

"Ako to dopadlo? Vyše 12 rokov čakáme na spravodlivosť a vidíte sami. Vina sa prehadzuje z jedného na druhého, len zodpovednosť nemá nikto, celú zodpovednosť hodili na šoféra, kto ich tam na takýchto autách a hlavne na takých gumách v takom počasí pustil, to nikto nerieši, " hovorí otec zosnulého chlapca.

Oslobodzujúci verdikt však nie je právoplatný, pretože prokurátor sa voči nemu na mieste odvolal. Definitíva tak padne na Krajskom súde v Trenčíne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy