Zatiahnuté
15°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Nehoda na diaľnici: Kamión s autami sa prevrátil, ďalší uviazol vo zvozidlách
Zdielať na

Nehoda na diaľnici: Kamión s autami sa prevrátil, ďalší uviazol vo zvozidlách

MALACKY / Kamión, ktorý prevážal nové autá, sa prevrátil na D2 pri Malackách v smere do Česka. Na diaľnici, ako aj na obchádzkových cestách, sa tvorili rozsiahle kolóny. Nové autá z ťahača skončili na ceste aj v priekope. Vytiahnuť ich museli ťažké stroje.

Nehoda na diaľnici D2 sa stala krátko pred štvrtou hodinou popoludní. 42 ročný vodič kamiónu smeroval s novými autami do českej republiky, no asi päť kilometrov pred výjazdom Malacky s niekoľko tonovým kolosom prešiel do druhého jazdného pruhu a prevrátil sa.

"42 ročný vodič sa plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke v dôsledku čoho došlo k dopravnej nehode, " vyjadrila sa k nehode hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Silvia Šimková.

​Po nehode jedno auto zostalo v kamióne, časť vypadla na cestu a ďalšie skončili spolu s prívesom v priekope. Vodičovi sa našťastie nič vážne nestalo. Zrážke sa snažil zabrániť za ním idúci kamionista, no pri vyhýbaní uviazol pri stredových zvodidlách. Tomu museli pomôcť pracovníci odťahovej služby.

"Ako prvé sme museli kamión, ktorý sa snažil vyhnúť, ktorý uviazol. Následne sme prevrátený potiahli kúsok do pomalého pruhu aby sme sprejazdnili ľavý jazdný pruh a vedeli premávku kompletne vypustiť v smere na Malacky, " vyjadril sa k situácii pracovník odťahovej služby Vladimír Podmanický.

​Diaľnica bola tesne po nehode úplne paralyzovaná

Na miesto smerovali záchranné zložky a policajti odkláňali dopravu na Stupavu, či Malacky, kde taktiež doprava kolabovala. Uviaznuté vozidlá sa priamo na diaľnici otáčali do protismeru a prechádzali cez záchranársku uličku po prvý zjazd na diaľnicu.

"Bolo to celkom komplikované vyslobodiť. Po jednom sme to museli vyslobodzovať a následne sme to nakladali na naše odťahové vozidlá, " znova pracovník odťahovej služby Vladimír Podmanický.

Všetky nové, značne poškodené, či zdemolované autá skočili na stráženom parkovisku. Vodiči stáli v kolónach vyše troch hodín. Po zadokumentovaní nehody, pracovníci odťahovky upratali vozovku a diaľnicu policajti následne sprejazdnili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy