Jasno
15°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Vyhrážal sa tehotnej expartnerke, teraz čelí prísnejšej obžalobe
Zdielať na

Vyhrážal sa tehotnej expartnerke, teraz čelí prísnejšej obžalobe

POVAŽSKÁ BYSTRICA / 34-ročný Andrej ako jeden z mála obvinených odmietol na súde dohodu o vine a treste, ktorú predtým uzavrel s prokurátorom. Podľa obvinenia sa vyhrážal smrťou svojej expartnerke, ktorá s ním čakala dieťa. Mal aj zbraň.

Podľa polície sa incident udial v Považskej Bystrici. Andrej išiel za svojou expriateľkou, ktorá našla útočisko u svojej kamarátky. Žiadal ju, aby sa k nemu vrátila a keď to odmietla, rozzúril sa. "Pod vplyvom návykovej látky, pervitínu sa vyhrážal zabitím svojej bývalej družke, ktorá čaká ich spoločné dieťa," uviedla prokurátorka.

A spoza pása vytiahol airsoftovú pištoľ. "Vystrelil jedenkrát do zeme, nemieril na tú družku, ale z toho jeho konania mala ona strach," priblížil sudca Ivo Hlucháň. Do sporu zasiahla aj kamarátka Andrejovej bývalej priateľky a snažila sa ho vyhnať. "Čo ho znervóznelo, bol roztržitý, plačlivý, agresívny," pokračovala prokurátorka.

"Bol obvinený pre prečin nebezpečného vyhrážania ako aj prečin porušovania domovej slobody," vysvetlil sudca Hlucháň. No a na považsko-bystrickom súde mal sudca schváliť verdikt, na ktorom sa tento mladý muž dohodol s prokurátorkou. Na treste 8 mesiacov nepodmienečne a ústavnom liečení. Andrej však dohodu o vine a treste odmietol. "Súd vrátil vec do prípravného konania prokurátorovi na podanie riadnej obžaloby," povedal sudca Hlucháň. Obvinenému mužovi teraz hrozí väzenie až na tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy