Zatiahnuté
15°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Aké úskalia prinesie studený front a vysoký UV index v najbližších dňoch?
Zdielať na

Aké úskalia prinesie studený front a vysoký UV index v najbližších dňoch?

BRATISLAVA / Už noc zo 7. na 8. júla ráno nám ukázala, čo dokáže teplý a vlhký vzduch. V noci sa vyskytovali prehánky a aj búrky, ktoré prinášali vyššie zrážkové úhrny. Teplota sa zastavila v noci na 20-21°C a výrazne stúpa.

Pondelok prinesie veľa oblakov

Pondelok sa nad nami bude rozpadať zvlnený studený front, ktorý prinesie veľa oblakov, prehánky a búrky. Viac zrážok očakávame na severe Slovenska. Bude dusno a teplo. Denné maximá sa pohybujú od 21°C na severe po 31°C na juhu. Jemné osvieženie prinesie vietor od severu, dosahujúci rýchlosť do 35-40 km/h.

Pondelok:

​Veľmi teplé počasie

Pondelok odštartuje obdobie veľmi teplého a dusného počasia v našej oblasti. To znamená, že bude horúco v noci aj cez deň. Prúdenie veľmi teplého vzduchu postupne zdvihne teploty na vysoké hodnoty. V utorok a stredu očakávame len málo zrážok, no v druhej polovici týždňa ich pribudne. Opäť sa objavia intenzívne búrky s prívalovými lejakmi, krupobitím a silným nárazovým vetrom.

Teplota v noci bude klesať na 17-23°C, v dolinách a kotlinách môže dosiahnuť aj 15°C. Po horúcich, tropických nocách nás čakajú mimoriadne horúce a veľmi dusné dni s teplotami medzi 30 až 36°C. Tieto hodnoty sú nezvyčajne vysoké pre naše územie, ale v posledných rokoch sa u nás objavujú častejšie.

Utorok:

Streda:

​Vysoký UV index

Taktiež bude vysoký UV index, až na hodnote 8, čo je mimoriadne vysoká hodnota. Preto je dôležité chrániť svoje telo pred slnkom pomocou klobúkov, okuliarov a krémov s vysokým UV faktorom. Vonkajšie aktivity je lepšie plánovať do ranných a večerných hodín, počas obeda si treba dopriať oddych.

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.