Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Meteorológovia varujú pred rekordnou horúčavou. V týchto okresoch budú najvyššie teploty
Zdielať na

Meteorológovia varujú pred rekordnou horúčavou. V týchto okresoch budú najvyššie teploty

BRATISLAVA / Najvyššia teplota v stredu 10. júla ojedinele prekročí hodnotu 37 stupňov Celzia, čo sú pri vysokej vlhkosti ťažko znesiteľné podmienky. Upozornil na to Slovenský hydrometeorologický ústav na sociálnej sieti.

"Najmä v popoludňajších hodinách odporúčame obmedziť fyzickú námahu, minimalizovať pobyt v exteriéri, čo najmenej sa zdržiavať na priamom slnku a dbať na dostatočný príjem tekutín," doplnil. Meteorológovia podotkli, že v utorok 9. júla na niekoľkých staniciach najmä na juhu Slovenska zaznamenali maximum teploty 35 stupňov Celzia, s najvyššou hodnotou v Slovenskom Grobe (35,8 stupňa Celzia). "Vzduch bol navyše aj vlhký, čím boli horúčavy ešte neznesiteľnejšie. Vplyvom vysokej vlhkosti sa výraznejšie neochladilo ani počas noci," ozrejmil SHMÚ.

Streda:

​​Okolo 15 stupňov Celzia bolo podľa neho len výnimočne. Minimá boli zväčša v intervale 22 až 17 stupňov Celzia. Na juhozápade boli teploty aj vyššie. "Najteplejšia noc bola na stanici Kuchyňa, kde sme zaznamenali minimum teploty až 25,8 stupňa Celzia," dodal. Vo viacerých okresoch platia počas stredy 10. júla výstrahy prvého a druhého stupňa pred vysokými teplotami. Platia od 14.00 h do 18.00 h.

Štvrtok:

Piatok:

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.