Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Prinesie posledný prázdninový týždeň zmenu? Pozrite si aktuálnu predpoveď počasia
Zdielať na

Prinesie posledný prázdninový týždeň zmenu? Pozrite si aktuálnu predpoveď počasia

BRATISLAVA / V piatok sa v tých najteplejších lokalitách dostala teplota nad 30°C a pôjde ešte vyššie. Nad naším územím sa bude nachádzať tlaková výš a po jej zadnej strane k nám bude prúdiť veľmi teplý vzduch. To v číselnej hodnote znamená, že dnešný, sobotňajší deň, bude ešte teplejší ako včerajší.

Aké počasie nás čaká v sobotu?

Deň bude jasný, alebo skoro jasný a zase veľmi teplý. Maximálna teplota dosiahne hodnotu 31 až 34-35°C, chladnejšie bude na severe, kde to bude od 27 do 31°C. Opäť veľmi teplo. Teplo bude aj turistom, na našich horách vo výške 1 500 m bude zajtra od 19 do 24°C. Vietor bude slabý, neskôr popoludní sa zmení na západe na juhovýchodný až južný do 25 km/h.

V nedeľu pribudnú oblaky, no teploty sa o veľa nezmenia

Oblakov jemne pribudne v nedeľu, najmä nad západom krajiny. Tam už bude počasie ovplyvňovať oblasť nízkeho tlaku vzduchu, ktorá sa bude tlačiť do centrálnej časti Európy. Nad západom krajiny sú už možné prehánky, prípadne búrky. Do rána sa ochladí na 21 až 12°C, cez deň sa oteplí na 31 až 36, na severe bude od 27 do 31°C. Bude teda naďalej veľmi teplo a miestami aj dusno. Vietor spočiatku od juhu do 25-30 km/h, popoludní sa na západe zmení na severozápadný do 30, lokálne v nárazoch do 50-55 km/h.

Ako bude vyzerať posledný prázdninový týždeň?

Začiatok posledného prázdninového týždňa začne rozpadávajúcim sa studeným frontom nad naším územím, čo prinesie polooblačnú, miestami oblačnú oblohu. Zrážok bude v porovnaní s nedeľou viac a budú to prehánky, prípadne búrky. Zostane však teplo a lokálne aj dusno. Denná teplota v pondelok od 21 °C na severe, na juhu do 34°C. Osviežovať nás bude severný vietor do 30, lokálne v nárazoch okolo 50 km/h.

Ani ďalšie dni neprinesú zmenu. Aj utorok a aj streda budú teplé, lokálne aj dusné dní s prehánkami alebo búrkami. Tropické budú nielen dni, ale aj noci. Cez deň teplota od 21°C na severe, po 33°C na juhu. Uvidíme, kedy sa tieto vysoké teploty skončia. V 1992 priniesol veľmi výraznú zmenu nad západ krajiny 1. september. Nechajme sa prekvapiť, ktorý dátum to bude u nás tento rok.

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.