Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Odpovedí v žilinskej CT kauze sme sa dnes nedočkali
Zdielať na
Politika

Odpovedí v žilinskej CT kauze sme sa dnes nedočkali

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ani nie 10 minút dnes trvalo očakávané pokračovanie piatkovej diskusie o nákupe CT prístrojov žilinským županom Jurajom Blanárom. A hoci opoziční poslanci prišli plní očakavaní, že dostanú odpovede na svoje otázky, nakoniec sa nedozvedeli nič.

Po piatkovej búrlivej diskusii sa očkávalo, že podobne tu bude na pôde parlamentného výboru pre zdravotníctvo vyzerať aj dnes. Na obhajobu kúpy dvoch CT prístrojov, ktoré mali byť podľa poslanca Miroslava Beblavého predražené o osemstotisíc eur, mal žilinský župan zodpovedať otázky kolegov. Za sedem minút však toho veľa nestihol.

Úrad pre verejné obstarávanie. Bodka.

Blanár zmietol celú diskusiu zo stola jedinou vetou: "Sme požiadali Úrad pre verejné obstarávanie, aby posúdil celé toto obstarávanie a teraz je úrad na ťahu." V tomto nápade ho podporil aj smerácky poslanec, exminister zdravotníctva, Richard Raši: "Navrhujem, aby sme pokračovali vo výbore vtedy, keď budeme mať nález Úradu pre verejné obstarávanie."

Návrh podporilp 5 z 9 poslancov a tak sa zástupcovia opozície odpovedí na svoje otázky nedočkali. Rozhorčenie netajila ani poslankyňa Cigániková: "Toto sa mi zdá byť nonsens a zdá sa mi to byť potvrdenie toho, že majú za ušami." Poslanec Suchánek považuje predčasné ukončenie diskusie, ktorá sa vlastne ani nezačala, za mocenský prejav: "Keď dochádzajú argumenty, nastupuje hrubá sila."

Spracovanie posudku Úradu pre verejné obstarávanie môže trvať aj niekoľko mesiacov. Dovtedy sa zrejme z úst zodpovedných v prípade nákupu predražených CT prístrojov nič nové nedozvieme.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy