Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
František
4.10.2024
Kotlebovho poslanca Krupu polícia za statusy neobviní
Zdielať na

Kotlebovho poslanca Krupu polícia za statusy neobviní

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Poslanca NR za stranu Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko Petra Krupu polícia pre statusy na sociálnej sieti Facebook neobviní. Informuje o tom portál Aktuality.sk. Poslanec zdieľal statusy o "smradľavých židoch" a "cigánskych asociáloch".

Krupovi nič nedokázala nielen krajská polícia, ale ani špecializovaná jednotka na boj proti extrémizmu z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). "Poslancove výroky na sociálnej sieti začala trenčianska krajská polícia preverovať ešte minulý rok. Vo veci dokonca začala trestné stíhanie. V marci tohto roka ho prerušili," pripomenul portál. Hovorca policajného prezídia Martin Wäldl pre Aktuality.sk potvrdil, že NAKA sa Krupovými výrokmi skutočne začala zaoberať. "V súčasnej dobe je v danej trestnej veci trestné stíhanie prerušené, pretože sa doposiaľ nepodarilo zistiť skutočnosti oprávňujúce začať trestné stíhanie proti konkrétnej osobe,“ vysvetlil Wäldl.

Krupa dávnejšie pre TV Markíza vyhlásil, že so statusmi namierenými proti Židom a Rómom nemá nič spoločné a nevie, kto ich písal. "Ja nemám facebookovú stránku. Moju fotografiu si môže ktokoľvek stiahnuť z internetu a urobiť si facebookový profil,“ obhajoval sa. NAKA v posledných mesiacoch obvinila už troch poslancov ĽSNS - Milana Mazureka, Stanislava Mizíka a napokon aj samotného lídra strany Mariana Kotlebu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy