Zatiahnuté
10°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Premiér hrozí pádom vlády, ak odvolajú ministra Richtera
Zdielať na

Premiér hrozí pádom vlády, ak odvolajú ministra Richtera

BRATISLAVA / Poslanecký klub Slovenskej národnej strany (SNS) ešte nezaujal konečné stanovisko k mimoriadnej schôdzi o vyslovení nedôvery ministrovi práce Jánovi Richterovi.

Dianie v parlamente sledujeme ONLINE.  

Poslanecký klub Slovenskej národnej strany (SNS) ešte nezaujal konečné stanovisko k mimoriadnej schôdzi o vyslovení nedôvery ministrovi práce Jánovi Richterovi. Ako novinárom povedal predseda klubu Tibor Bernaťák, rokovanie bude pokračovať po parlamentnej Hodine otázok aj po otvorení mimoriadnej schôdze. "Na poslaneckom klube bol prítomný aj premiér a oznámil, že toto hlasovanie je zároveň hlasovaním o páde vlády. Toto je pre nás veľmi dôležitá otázka," uviedol. Bernaťák následne spresnil, že premiér neplánuje hlasovanie spojiť s hlasovaním o dôvere vláde. "Ale v prípade, že bude odvolaný pán minister Richter, vláda padne," zdôraznil Bernaťák. Ako dodal, poslanci SNS sa na schôdzi aj rozprave, zúčastnia. A zrejme budú o osude Richtera aj hlasovať. Národniari trvajú na tom, aby Fico Richtera odvolal. Ak aj Richter dnes nepadne, poslanci za SNS zvažujú, že nebudú hlasovať v parlamente za návrhy, ktoré bude predkladať Richter. Na pokračovaní zasadnutia klubu by sa opätovne mal zúčastniť aj premiér Fico.

Poslanci parlamentu sa vo štvrtok o tretej pokúsia o vyslovenie nedôvery ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny Jánovi Richterovi (Smer-SD). Odvolávanie Richtera pre kauzu Čistý deň iniciovali už po druhýkrát opozičné strany Sloboda a Solidarita (SaS), hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a Sme rodina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy