Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
V Bratislave napadol sneh a poslanci si zobrali voľno.
Zdielať na

V Bratislave napadol sneh a poslanci si zobrali voľno.

Google News Button Sledovať správy

Bratislava - Dopravu v Bratislave dnes do istej miery ovplyvnila poľadovica, ale už včera sa poslanci dohodli, že dnes sa hlasovať nebude.

Dopravu v Bratislave dnes do istej miery ovplyvnila poľadovica, ale už včera sa poslanci dohodli, že dnes sa hlasovať nebude. Podľa informácií denníka N dnešné upustenie od hlasovania oficiálne zdôvodňovali napadnutým snehom v hlavnom meste. Pre kolabujúcu dopravu sa údajne včera niektorí nestihli dostaviť na hlasovanie o 17.-tej hodine. 

Objavili sa už dohady o tom, že poslancov SMER-u, SNS a MOST-HÍD zrejme vyľakala aj iniciatíva opozičného poslanca za OĽANO, ktoré dnes chcelo predložiť návrh na zmrazenie platov politikov. Lenže koalícia chce o zmrazení rokovať až budúci týždeň. Chceli tak prilepiť zmrazenie platov k zákonu o zdravotnej starostlivosti. Práve o tomto zákone by mal dnes hovoriť Igor Matovič, ktorý sa má v parlamentnej miestnosti objaviť po dlhých šiestich mesiacoch. Keďže asi pred pol rokom avízoval, že do parlamentu už chodiť nebude, lbo sa bojí o svoju rodinu. 

Dnes sa hlasovať nebude, ale bude sa rokovať o niektorých návrhoch zákonov navrhnutých opozíciou. Napríklad zákon o zdravotnej tarostlivosti, ale aj návrh zákona o tvorbe právnych predpisov z dielňe poslancov OĽANO. Podľa tohto návrhu chcú, aby zákony nadobúdali účinnosť prvého januára alebo prvého júla. Aby tak podnikatelia nemuseli neustále sledovať zmeny legislatívy. Riešiť sa má aj predvolebná kampaň, ale aj ďaľšia snaha opozície odvolať ministra vnútra. Mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu chcú stihnúť ešte pred decembrovým snemom strany SMER sociálna demokracia.

Zatiaľ je poslancov v parlamente málo a diskutuje sa v pokojnom duchu.  

​Parlament, smog a aj dôchodky. Aj takéto témy riešili v parlamente.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy