Jasno
15°
Bratislava
Valentína
11.10.2024
KDH chce spolupracovať so sulíkovcami a matovičovcami v komunálnych voľbách
Zdielať na

KDH chce spolupracovať so sulíkovcami a matovičovcami v komunálnych voľbách

BRATISLAVA / KDH chce spolupracovať so sulíkovcami a matovičovcami v komunálnych voľbách. Tento signál vyslalo predsedníctvo kresťanských demokratov ako reakciu na piatkový podpis spoločnej dohody SaS a OĽaNO. Stranícke vedenie ale riešilo aj ambíciu Richarda Vašečku kandidovať za predsedu hnutia.

KDH je ochotné a pripravené spolupracovať s OĽaNO a SaS, toto sú slová Alojza Hlinu, ktorý takýmto spôsobom reagoval na piatkové rozhodnutie strán SaS a OĽaNO podpísať dohodu. Alojz Hlina sa nevyhol kritike toho, že kolegovia ich nemachali na druhej koľaji a že podpísali dohodu len oni dvaja bez toho, aby k nej kohokoľvek prizvali. 

Kresťanskí demokrati budú spolupracovať, sú ochotní svojím spôsobom regionálne štruktúry, ktoré sú mimoriadne silné, dať k dispozícii, aby opozícia nejakým spôsobom vyhrala v komunálnych voľbách. Nasledovala otázka, či je ochotný Alojz Hlina spolupracovať v rámci opozície aj s Borisom Kollárom. Tu sa Alojz Hlina odmlčal a nechal hovoriť svojho podpredsedu Majerského. Riešenie je možné a budú sa hľadať, ale on sa do tejto spolupráce nehrnie. 

Teraz je na ťahu SaS a OĽaNO, kedy by prizvali KDH k takejto dohode. 

Zaujímavá informácia prišla z predsedníctva KDH. Keď padla otázka, ako sa predsedníctvo pozerá na kandidatúru Richarda Vašečku na post predsedu KDH, predsedníctvo jednoznačne povedalo, že do poslednej nohy stojí za Alojzom Hlinom. 

Najčítanejšie správy