Jasno
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Fica opúšťa najbližší spolupracovník. Dôvodom je vražda Jána Kuciaka
Zdielať na

Fica opúšťa najbližší spolupracovník. Dôvodom je vražda Jána Kuciaka

Archívne video

BRATISLAVA / Roman Šipoš, riaditeľ kancelárie predsedu vlády je ďalším v poradí, ktorý podali výpoveď v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka. Premiér Robert Fico jeho výpoveď akceptoval.

Po odstúpení ministra kultúry Mareka Maďariča a vystúpení poslanca parlamentu Igora Janckulíka zo strany, opúšťa politickú sféru ďalšia významná osoba. Tentoraz ide o Romana Šipoša, najbližšieho spolupracovníka premiéra Roberta Fica. Šipoš pôsobil ako riaditeľ kancelárie predsedu vlády a zároveň býval v komplexe Bonaparte.

Výpoveď údajne Šipoš podal po vražde novinára Jána Kuciaka a informáciách o prepojení zločinu s talianskou mafiou. „Po zverejnení článku v Denníku N dňa 26. februára 2018 podvečer o závažných informáciách spájaných s aktuálnou kauzou smrti dvoch mladých ľudí na Slovensku, som sa hneď, ako mi to neplánované rodinné udalosti dovolili, osobne stretol s predsedom vlády. Na tomto krátkom stretnutí som predsedovi vlády navrhol moje okamžité skončenie pracovného pomeru ku 1.aprílu 2018," potvrdil pre Denník N Roman Šipoš.

Robert Fico odchod riaditeľa kancelárie akceptoval a Šipoš bude čerpať do konca mesiaca minuloročnú dovolenku. Roman Šipoš sa v politike pohyboval už mnoho rokov. V minulosti bol poslancom Strany demokratickej ľavice a štátnym tajomníkom ministerstva výstavby. Rovnako už raz svoj post opustil, konkrétne v roku 2011, keď bol predsedom Úradu pre verejné obstarávanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy