Zatiahnuté
10°
Bratislava
Maximilián
12.10.2024
V centrále Most-Híd zasadá Republiková rada. Členovia sú rozdelení do dvoch táborov
Zdielať na

V centrále Most-Híd zasadá Republiková rada. Členovia sú rozdelení do dvoch táborov

BRATISLAVA / Republiková rada koaličnej strany Most-Híd v týchto chvíľach rokuje o ďalšom postupe v rámci koalície. Ako potvrdili viacerí delegáti republikovej rady, možnosti rekonštrukcie vlády či odchod Mosta-Híd z vládnej koalície sú stále otvorené.

V centrále Most-Híd sa už doobeda zišli čelní predstavitelia strany. O otázkach zotrvania vo vláde rokovali najprv v užšom kruhu v rámci predsedníctva strany a postupne do centrály prišli aj členovia Republikovej rady. Teda orgánu, ktorý schvaľuje všetky zásadné rozhodnutia. Jej členovia, takmer bez výnimky, držali bobríka mlčania a vraveli čakajúcim novinárom - Mám názor, ale poviem ho až Republikovej rade.

Zo známych tvári Mostu prehovoril len František Šebej. Pre ktorého odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka nie je dostačujúce a on sám by v prípade zotrvania Mostu vo vláde zvažoval aj odchod zo strany. Republiková rada ešte v týchto chvíľach stále zasadá, zatiaľ nie je zrejmé, dokedy to potrvá. Členovia strany sú totiž rozdelení do dvoch táborov a nie je to slovenský a maďarský tábor. Delia sa podľa toho, či si myslia, že zotrvať vo vláde je prijateľné alebo nie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy