Skoro jasno
10°
Bratislava
Vladimíra
16.10.2024
Fico: Mám predstavu, ako ľudia na Slovensku žijú
Zdielať na

Fico: Mám predstavu, ako ľudia na Slovensku žijú

BRATISLAVA / Expremiér Robert Fico sa vyjadril k návrhu zákona o o peňažných kompenzáciách zdravotne ťažko postihnutých občanov.

"Chcel by som sa vyjadriť k návrhu, ktorý prešiel v prvom čítaní a ktorý budeme prerokovávať na júnove schôdzi v 2. a 3. čítaní. Chcem zdôrazniť, že vnímame situáciu ako ťažké ľudské príbehy, nie cez prizmu peňazí. Chcem oceniť návrh s ktorým minister prišiel. Som rád, že prichádza k navýšeniu opatrovateľského príspevku o 120 eur. Máme plán do roku 2020 dostať tento opatrovateľský príspevok až na úroveň minimálnej mzdy," povedal Robert Fico. 

Diskusiu vyvolal príspevok na tzv. osobnú asistenicu. "Je úlohou poslancov Smeru, podporiť ho aj pri hľadaní finančných zdrojov. Hovoril som telefonicky s ministrom financií, Petrom Kažimirom,  povedal som mu, že ak existuje dohoda o modernizácií slovenskej armády, ktorá nás stojí obrovské peniaze, nemôžeme sa pozerať na 20 miliónov eur, ktoré potrebujeme na zvýšenie tohto príspevku na osobnú asistenciu," dodal.

"Som rád, že sa dožívam čias, že minister príde do parlamentu s návrhom, a že sa veci vylepšujú v prospech tých, o ktorých zákon vypovedá," uviedol minister práce sociálnych vecí a rodiny Ján Richter. 

"Toto je návrh zákona, ktorý je posunom. Toto je výsledkom nášho posledného rokovania. Mám predstavu o tom, ako ľudia na Slovensku žijú a v tomto prípade nemáme, čo váhať," povedal Fico. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy