Polojasno
24°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Pochybila naozaj ochranka? Šutaj Eštok je pripravený vyvodiť dôsledky
Zdielať na

Pochybila naozaj ochranka? Šutaj Eštok je pripravený vyvodiť dôsledky

Zdroj: TASR

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa v sobotu 25. mája vyjadril, že je pripravený vyvodiť zodpovednosť v prípade, že kontrola postupu ochranky počas útoku na premiéra Roberta Fica preukáže zlyhania či pochybenia.

"Ak nejakí ľudia zlyhali, budú za to niesť zodpovednosť," vyhlásil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok v relácii RTVS Sobotné dialógy, v ktorej bol s lídrom KDH Milanom Majerským. Dodal, že riaditeľ Úradu pre ochranu ústavných činiteľov má jeho plnú dôveru. "Treba počkať na výsledky analýzy," poznamenal Majerský. Dôvod na prípadné odvolanie ministra v tejto súvislosti nateraz nevidí. Pre KDH je podľa jeho slov podstatné zabezpečiť, aby sa podobným situáciám predchádzalo.

Šutaj Eštok: Prvoradá je prevencia

Šutaj Eštok súhlasí, že prvoradá je prevencia. Nevylúčil, že ak bude atentát na premiéra rekvalifikovaný ako teroristický útok, môže dôjsť k navýšeniu stupňa protiteroristických opatrení na Slovensku. "Nechcem nikoho strašiť, ale ja nevylučujem nič," povedal Šutaj Eštok s tým, že prioritou je bezpečnosť.

V súvislosti s pripravovanými bezpečnostnými opatreniami deklaroval, že ministerstvo urobí všetko preto, aby čo najskôr zabezpečilo bývanie pre troch najvyšších ústavných činiteľov. "Musíme stav zanalyzovať, to je otázka dní. Ja by som si želal, aby to bolo v tomto roku aspoň z nejakej časti vyriešené," spresnil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy