Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Danko: V koalícii nie je problém. Podpredseda parlamentu odmietol tvrdenia o konflikte
Zdielať na

Danko: V koalícii nie je problém. Podpredseda parlamentu odmietol tvrdenia o konflikte

Zdroj: TASR

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Podľa podpredsedu Národnej rady SR je vládna koalícia stabilná. Andrej Danko zároveň odmieta informácie o konflikte v koalícii aj vyjadrenia o tom, že SNS blokuje návrh na zvýšenie minimálnej mzdy.

"Smer-SD, SNS a Hlas-SD tvoria stabilnú koalíciu," zdôraznil Danko. Občanom chce podľa vlastných slov vyslať signál, že v koalícii nie je žiaden problém. Podotkol, že rokovanie NR SR je bez problémov, vládne návrhy prechádzajú. "Vláda vládne, prijali sme naozaj ťažké zákony," uviedol a poukázal napríklad na novelu Trestného zákona či na zákon o STVR.

Čo sa týka zvyšovania minimálnej mzdy, odmieta naratív, že SNS niečo blokuje. Podotkol, že rezort práce ešte nemá stanovisko od ministerstva financií a aj národniari čakajú, aký efekt bude mať návrh na štátny rozpočet. "Pre nás je dôležité, aby sme nerozbíjali štátny rozpočet," povedal líder SNS. Skonštatoval tiež, že keď sa bude zostavovať rozpočet, SNS bude možno žiadať aj nastavenie minimálnych dôchodkov. Debata podľa jeho slov patrí na koaličnú radu, verí v skorý návrat premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Súvisiace články

Najčítanejšie správy