Zatiahnuté
10°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Šimkovičová nakúpila logá pre STVR. Minula však rozpočet, ktorý mal ísť na rebranding celého telerozhlasu
Zdielať na

Šimkovičová nakúpila logá pre STVR. Minula však rozpočet, ktorý mal ísť na rebranding celého telerozhlasu

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Ministerka kultúry Martina Šimkovičová nakúpila nové logá pre STVR. Minula na ne však rozpočet, ktorý mal ísť na "rebranding" celého telerozhlasu. Ako prvý o tom informoval portál aktuality.sk.

"Ministerstvo kultúry zaplatilo za nové logá STVR 9 800 eur," uviedol portál aktuality.sk. Vyplýva to z materiálu, ktorý zverejnili v centrálnom registri. Portál spravy.rtvs.sk správu rozšíril. Dielo si rezort objednal od grafického dizajnéra Daniela Zachara počas júna. Na základe zmluvy mal vytvoriť 3 samostatné logá pre Slovensku televíziu, Slovenský rozhlas a spoločné logo média. Stalo sa tak na základe osobitných požiadaviek ministerstva. 

Dielo mal Zachar odovzdať koncom júna

Podľa informácií spravy.rtvs.sk sa tak aj stalo, hoci NR SR schválila zákon vzniku STVR 20. júna a prezident podpísal novú legislatívu 30. júna. Samotná ministerka kultúry však v rozhovore pre TASR.TV uviedla, že do sumy 10-tisíc eur sa zmestí kompletne celý rebranding telerozhlasu. Rezort však dizajnérovi len za návrhy zaplatí 9 800 eur. Celý rebranding zväčša spočíva nielen v zmene loga, ale aj vo vytvorení celej novej identity a fyzickej výroby všetkých nosičov či samotného vysielania. 

Vyčíslenie nákladov pri tejto legislatíve chýbalo

Vyčíslenie nákladov býva štandardne súčasťou návrhu zákona. V tomto prípade chýbalo. Ministerstvo na otázky ohľadne finančných nákladov neodpovedalo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy