Jasno
21°
Bratislava
Silvia
27.8.2024
Premiér prišiel v utorok prvýkrát od atentátu na rokovanie vlády
Zdielať na

Premiér prišiel v utorok prvýkrát od atentátu na rokovanie vlády

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Plán obnovy, eurofondy a návrat premiéra na Úrad vlády - hlavné témy rokovania kabinetu Roberta Fica. Z Plánu obnovy dve ministerstva nesplnili svoje úlohy a môžu nám tak hroziť sankcie. Minister investícií Richard Raši má plán, ako premiestniť nevyčerpané eurofondy, musí ale dbať na pravidlá dané Európskou úniou. Predseda vlády Robert Fico necelé dva mesiace po atentáte v Handlovej viedol rokovanie, na tlačovej konferencii sa ale neobjavil a svoj návrat na Úrad okomentoval iba na svojej sociálnej sieti. V stredu čaká vládu posledné rokovanie pred letnou pauzou, zatiaľ je na programe 39 bodov.

"Pomaly sa vraciam do pracovného tempa a dúfam, že čoskoro budem v poriadku, aby som mohol naplno vykonávať svoju funkciu, do ktorej ma zvolili občania Slovenskej republiky," povedal Fico. V stredu 10. júla sa uskutoční tradičné rokovanie vlády, ktoré bude podľa Úradu vlády Slovenskej republiky opätovne viesť premiér. Minister investícií Richard Raši priblížil, že Fico bol v poriadku a rokovanie vlády viedol tak, ako predtým.

Ministri mali zároveň rozpravu o tom, čo bude na stredajšom rokovaní vlády. Podľa Rašiho predložia jeden veľmi dôležitý materiál, o ktorom viac povedať nechcel. Premiéra postrelili po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej 15. mája. Streľbou zblízka mu páchateľ činu spôsobil viaceré vážne zranenia. Fico sa v uplynulých dňoch zúčastnil na cyrolo-metodských oslavách aj žatve.

Viac sa dozviete vo videu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy