Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Úrad vlády sa ohradzuje: Tvrdenia EK o právnom štáte SR sú zavádzajúce
Zdielať na

Úrad vlády sa ohradzuje: Tvrdenia EK o právnom štáte SR sú zavádzajúce

Zdroj: TASR

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Úrad vlády SR sa ohradzuje voči tvrdeniam Európskej komisie (EK) v jej správe o právnom štáte v SR s tým, že ich považuje za zavádzajúce. V správe EK nezohľadnila vznik novej sekcie bezpečnosti štátu a prevencie korupcie. Problematika sa tak podľa slov Úradu vlády (ÚV) dostala na vyšší stupeň riadenia a dôležitosti než v minulosti.

EK o tom mala byť podľa ÚV informovaná včas. "Bola rovnako informovaná aj o aktivitách v oblasti prevencie a monitorovania korupcie za ostatných 9 mesiacov, ako aj u pripravovaných a realizovaných projektoch, medzi ktoré patrí aj Národný prieskum vnímania korupcie na Slovensku," vyjadril sa ÚV. Ďalej tam patrili aj aktívne zasadnutia Rady protikorupčných koordinátorov alebo opatrenia na prevenciu korupcie uvedené priamo v programovom vyhlásení vlády. 

​"Úrad vlády SR berie na vedomie správu Európskej komisie o stave právneho štátu na Slovensku, ale nemôže rešpektovať, že za relevantné zdroje považuje skôr články vo vybraných médiách, ako argumentačné vyjadrenia dotknutých inštitúcií, ktoré sa opierajú o Ústavu a zákony či právoplatné rozhodnutia európskych súdov," uviedol vedúci ÚV SR Juraj Gedra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy