Jasno
16°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
SaS navrhuje vznik komisie k atentátu na Fica. Zodpovednosť by mal vyvodiť aj minister vnútra, tvrdí
Zdielať na

SaS navrhuje vznik komisie k atentátu na Fica. Zodpovednosť by mal vyvodiť aj minister vnútra, tvrdí

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opozičná SaS znova navrhuje vznik vyšetrovacej komisie, ktorá by sa zaoberala atentátom na Roberta Fica. Mali by v nej byť politici koalície i opozície tak, ako to urobila vtedajšia ministerka spravodlivosti Mária Kolíková po smrti policajného exprezidenta Milana Lučanského.

Politickú zodpovednosť by mal vyvodiť aj minister vnútra, tvrdí opozícia

Podľa SaS by tiež mal vyvodiť politickú zodpovednosť minister vnútra Matúš Šutaj-Eštok - či už voči k sebe, alebo voči podriadeným z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov. Dôchodca Juraj Cintula postrelil Fica 15. mája, zákrok ochrankárov doteraz nevyhodnotili. "​Je na mieste, aby sme vedeli, nie len my ako opozícia, ale aj verejnosť, čo sa vtedy stalo. Či naozaj ochrana, ktorá bola nastavená premiérovi, bola nastavená dobre. Či šéf ochrany zabezpečil ochranu riadne a či štandardy boli splnené tak, ako mali," uviedla na tlačovej besede strany SaS poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).

 "Vyšetrovanie prebieha na úrovni špeciálneho tímu pod dozorom generálnej prokuratúry a sme presvedčení, že sa na základe neho dozvieme nielen o motívoch, ale aj o ďalších možných napojeniach atentátnika," priblížil hovorca Ministerstva vnútra SR Matej Neumann.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy