Zatiahnuté
Bratislava
Mária
12.9.2024
Ministerka Šimkovičová prehovorila o dôvodoch odvolania riaditeľov národného divadla a národnej galérie
Zdielať na

Ministerka Šimkovičová prehovorila o dôvodoch odvolania riaditeľov národného divadla a národnej galérie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ministerka kultúry Martina Šimkovičová sa presťahovala z rakúskeho Kittsee späť na Slovensko. Vyplynulo to z tlačovej konferencie, ktorú venovala odvolaniu riaditeľa Slovenského národného divadla Mateja Drličku a riaditeľky Slovenskej národnej galérie Alexandry Kusej.

Za svojimi krokmi si stojí. Spolu s generálnym tajomníkom služobného úradu zopakovali dôvody, pre ktoré si myslia, že obaja manažéri mali vo funkciách skončiť. "Je to v súlade so zákonom. My sa teda držíme tohto zákona a s niektorými generálnymi riaditeľmi sa musíme rozlúčiť, nakoľko máme dôkazy o tom, že ich manažérska činnosť, v tejto inštitúcii zlyhala a poškodzuje majetok Slovenskej republiky," uviedla ministerka Šimkovičová na tlačovej konferencii. 

Odvolaní riaditeľ a riaditeľka obvinenia z profesionálneho pochybenia odmietajú. Martina Šimkovičová čelí za svoje personálne rozhodnutia výzvam na odstúpenie od opozičných politikov i časti umeleckej obce.

Ministerka zároveň dostala pozvanie na stretnutie od nespokojných zamestnancov divadla i galérie. Nechystá sa ho však akceptovať. 

Celú tlačovú besedu si môžete pozrieť tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy