Polojasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Prezident plánuje stretnutia s premiérom, ministrami a lídrami strán. Chce riešiť aktuálne otázky
Zdielať na

Prezident plánuje stretnutia s premiérom, ministrami a lídrami strán. Chce riešiť aktuálne otázky

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opozičné strany kritizujú prezidenta Petra Pellegriniho že sa doposiaľ nevyjadril k aktuálnej situácii v rezorte kultúry i spravodlivosti. Podľa predsedu strany Sloboda a solidarita dostala spravodlivosť od ministra Borisa Suska (Smer-SD) tvrdú ranu, z dôvodu prepustenia bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika na slobodu a nesúhlasí ani s krokmi ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. Lídri opozičných strán vyzývajú prezidenta Petra Pellegriniho, aby zaujal voči aktuálnej situácii stanovisko a žiadajú tiež o stretnutie.

​Prezident Peter Pellegrini sa k aktuálnym témam stretne postupne s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD), ministrami aj lídrami politických strán vrátane opozičných. Deklaroval to v reakcii na pondelkové 12. 8. vyjadrenia opozície. Zároveň poukázal na to, že namiesto výziev cez tlačové konferencie by mali opozičné strany využiť štandardné nástroje.

"Opozičné parlamentné strany majú štandardné nástroje, ktorými môžu a majú napĺňať svoj mandát od občanov. Namiesto výziev hlave štátu cez tlačové konferencie by mali využiť predovšetkým svoje kontrolné a politické mechanizmy v rámci Národnej rady SR, prípadne ďalších štátnych inštitúcií," poznamenali z odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR.

Hlava štátu deklarovala, že pozorne sleduje politické dianie a jej konkrétne kroky vždy sledujú záujmy a potreby ľudí na Slovensku. "Nie záujmy politických strán," podotkla. Avizovala stretnutia k daným témam s predsedom vlády, ministrami i predsedami politických strán vrátane opozičných.

Výzva opozície

Opozičné hnutie PS v pondelok 12. 8. vyzvalo prezidenta, aby sa vyjadril k aktuálnej situácii v kultúre. Rovnako na to apelovala aj opozičná strana SaS, ktorá ho požiadala o stretnutie. Okrem personálnych výmen v kultúrnych inštitúciách poukázala aj na problémy v zdravotníctve a skritizovala tiež rozhodnutie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) podať dovolanie a prepustiť bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika z väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy