Skoro jasno
14°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Po rokovaní koaličnej rady ostalo ticho. Zrejme stroskotalo na požiadavkách SNS
Zdielať na

Po rokovaní koaličnej rady ostalo ticho. Zrejme stroskotalo na požiadavkách SNS

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po rokovaní koaličnej rady v stredu (28.8.) nielenže nie je zrejmé, ako sa skončilo, ale ostalo zvláštne ticho. Prekvapivé bolo, že v delegácii za národnú radu sa vo štvrtok (29.8.) pri kladení vencov neobjavil predseda SNS. Skúpy na slovo sú aj lídri koaličných strán a všetko nasvedčuje tomu, že koaličná snaha o dohodu zrejme stroskotala na požiadavkách SNS na post predsedu Národnej rady. A aj to bol vraj dôvod, pre ktorý bolo rokovanie veľmi rýchle a Andrej Danko mal odísť nahnevaný.

Politici tvrdia, že najdôležitejšou témou bola konsolidácia

​Kladenie vencov aj oslavy boli bez podpredsedu parlamentu - ten zverejnil len krátke video a aj na naše pokusy o stanovisko sme dostali krátku odpoveď, že na teraz to komentovať nebude. Ticho je zatiaľ aj z Úradu vlády SR, hoci to vyzeralo ešte v stredu (28.8.) aspoň na obligátnu krátku vetu "Dostanete informáciu, že dohodli sme sa na ďalšom postupe," povedal po stredajšom (28.8.) rokovaní vlády premiér Robert Fico. V politických kuloároch ale idú klebety, že koaličná rada neskončila dohodou. SNS trvá na svojich požiadavkách, naopak politici tvrdia, že najdôležitejšou témou je a bola konsolidácia."Ja považujem tú dohodu takmer za hotovú a akú bude mať presnú dohodu, nechám na predsedov politických strán, ale do septembrovej schôdze to bude vyriešené, som hlboko presvedčený," uviedol minister životného prostredia Tomáš Taraba.

SNS aj Smer pomohli Pellegrinimu, aby sa stal prezidentom, tvrdí Taraba

"Si myslím, že SNS aj Smer výrazne pomohli pánovi Pellegrinimu, aby sa stal prezidentom. Bolo by to veľmi pozitívne, ak by to Hlas zohľadnil, ja verím, že sa dohodnú," dodal Taraba. "Ja si nemyslím, že sme v pozícii, že si tu ideme diskutovať o tom, či si niekto zaslúži nejakú pozíciu. Je tu koaličná zmluva, ktorá sa vytvorila pred menej ako rokom, ktorá vzišla z výsledkov parlamentných volieb. Všetci si pamätáte aj prezidentskú kampaň, aj kto sa ako vyjadroval pred prvým a druhým kolom," ukončil Eštok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy