Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Odborník na obranu Peter Bátor posilní tím Progresívneho Slovenska
Zdielať na

Odborník na obranu Peter Bátor posilní tím Progresívneho Slovenska

Google News Button Sledovať správy

SLOVENSKO / K hnutiu PS sa pridáva bývalý veľvyslanec Slovenska pri Severoatlantickej aliancii (NATO) Peter Bátor. Venovať sa bude témam obrany a bezpečnosti. Informovali o tom na stredajšej tlačovej konferencii spolu s lídrom PS Michalom Šimečkom.

"Peter Bátor je špičkovým odborníkom na obranu, bezpečnosť a zahraničnú politiku. Bol dlhoročným slovenským diplomatom, naposledy veľvyslancom Slovenska pri NATO a predtým poradcom prezidentky Zuzany Čaputovej pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku," poznamenal Šimečka.

Bátor má byť expertom na obranu a bezpečnosť aj výkonným riaditeľom analytického inštitútu, ktorý v hnutí vzniká. "Prichádzam, budem sa angažovať odborne, chcem sa angažovať aj politicky," podotkol. Dôveru hnutia si váži. "PS je hnutie, ktoré má kultúru, jasnú hodnotovú profiláciu, je odborné a komunikuje slušne," dodal.

PS chce v najbližších voľbách poraziť SMER-SD

PS má ambíciu poraziť v nasledujúcich parlamentných voľbách Smer-SD. "Aby sme potom, keď vládu Smeru nahradíme, dokázali Slovensko postaviť na nohy, budeme potrebovať najlepších ľudí a najlepší program. To je ten dôvod, pre ktorý sa neustále rozrastáme," skonštatoval Šimečka. Bátor v tejto súvislosti skritizoval kroky súčasného vládneho kabinetu v oblasti zahraničnej politiky. "Medzinárodne dnes Slovensko stráca," doplnil.

O prípadnej spolupráci a posilnení komunikuje PS aj s ďalšími odborníkmi. Šimečka potvrdil aj prebiehajúce rokovania s neúspešným kandidátom na prezidenta SR Ivanom Korčokom. "To rozhodnutie je na Ivanovi Korčkovi," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy