Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
PS chce odvolávanie Dolinkovej, zbiera podpisy na schôdzu
Zdielať na

PS chce odvolávanie Dolinkovej, zbiera podpisy na schôdzu

Zdroj: TASR

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opozičné hnutie PS chce v Národnej rade (NR) SR odvolávanie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD). Namieta jej viaceré kroky. Kritizuje ju aj za súčasnú situáciu v trenčianskej nemocnici. Začína zbierať podpisy poslancov potrebné na zvolanie schôdze k odvolávaniu, má sľúbenú podporu opozície. Návrh na odvolanie plánuje podať na budúci týždeň. Na stredajšej tlačovej konferencii to avizoval poslanec za PS Oskar Dvořák.

"My budúci týždeň predstavíme všetky dôvody. Ona zaostáva vo výstavbe nemocníc, máme nesmierne zadlženú Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, nevidíme žiadne reformy napríklad v ambulantnom sektore," podotkol poslanec. Opätovne ju skritizoval v súvislosti s Fakultnou nemocnicou Trenčín. Okrem situácii na kardiológii upozornil aj na medializované informácie o modernizácii potrubia v nemocnici a podozrenia o vyfakturovaní fiktívnych služieb.

Návrh na odvolanie podporí aj KDH. Šéfke rezortu zdravotníctva vyčíta okrem iného medializovanú kauzu týkajúcu sa rekonštrukcie rozvodov teplej vody v trenčianskej nemocnici, ale aj situáciu vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni či neriešenia viacerých problémov v zdravotníctve.

Návrh je podľa Dolinkovej len divadlom

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) považuje avizované podanie návrhu na jej odvolanie za divadlo, ktoré nič nerieši. Uviedla to v reakcii na stredajšie vyjadrenie poslanca Národnej rady (NR) SR za opozičné PS Oskara Dvořáka, ktorý avizoval, že hnutie chce iniciovať odvolávanie šéfky rezortu v parlamente. "Ani ma neprekvapuje, že človek, ktorý v minulosti fatálne zlyhal na ministerstve zdravotníctva, dnes len politikárči a neprináša nič reálne pre ľudí na Slovensku. Už raz tu bolo trápne divadlo s odvolávaním. V lete pán poslanec Dvořák šíril paniku okolo kardiológie v Trenčíne a strašil pacientov. Svojimi smiešnymi krokmi len potvrdzuje, že potrebuje zakryť svoju vlastnú neschopnosť a zlyhanie pri optimalizácii siete nemocníc, za ktorú bol počas minulej vlády zodpovedný on sám," poznamenala ministerka.

Svoje prípadné odvolávanie považuje za ďalší zo "zúfalých pokusov" Dvořáka, ako na seba upozorniť. "Na rozdiel od pána poslanca dennodenne riešim problémy a napravujem to, čo nám tu takýto amatéri zanechali," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy