Polojasno
19°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Strana Hlas-SD podporí odvolávanie Michala Šimečku. Ten ich prácu tvrdo kritizuje
Zdielať na

Strana Hlas-SD podporí odvolávanie Michala Šimečku. Ten ich prácu tvrdo kritizuje

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanci Národnej rady (NR) SR za Hlas-SD budú hlasovať za odvolanie šéfa Progresívneho Slovenska Michala Šimečku z funkcie podpredsedu NR SR. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii predseda Hlasu-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Vyzval aj opozičných poslancov, aby návrh na odvolanie podporili. Je mu ľúto, že Šimečka neodstúpil sám.

Poslanci majú o návrhu na odvolanie Šimečku rokovať na mimoriadnej schôdzi, ktorá je zvolaná na štvrtok (12. 9.). Návrh podali poslanci za Smer-SD a SNS. Chcú ho odvolať pre podozrenia z čerpania štátnych dotácií osobami, ktoré sú Šimečkovi blízke. On to vníma ako pomstu za dobrú opozičnú prácu.

"Gratulujem vládnej koalícii. Síce sa nevedia mesiace dohodnúť, koho zvolia za predsedu parlamentu, aby riadne fungoval, a štát sa im rozpadá pod rukami. Aspoň sa ale dokázali zhodnúť, koho odvolajú. Jediného podpredsedu Národnej rady, ktorý nebol stíhaný alebo obžalovaný," uviedol v stanovisku podpredseda NR SR Michal Šimečka. Dodal, že na schôdzi plánujú tvrdo kritizovať vládu za vykonávanie "Ficovej pomsty" a nerieši tak problémy ľudí. 

​Tlačovú besedu strany Hlas-SD o odvolávaní Michala Šimečku si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy