Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Ministri Hlasu sa dištancujú od "obchodov" s Huliakom. Prioritou je podpora vlády
Zdielať na

Ministri Hlasu sa dištancujú od "obchodov" s Huliakom. Prioritou je podpora vlády

Archívne video Archívna reportáž

Rudolf Huliak chce viac presadzovať stranu Národnej koalície

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Podpredsedovia Hlasu-SD a ministri Erik Tomáš a Richard Raši odmietajú, že by Hlas-SD uzatváral "obchody" s trojicou poslancov Národnej rady (NR) SR okolo Rudolfa Huliaka z klubu SNS, ktorí pôsobia v Národnej koalícii.

Raši povedal, že Hlas-SD si nepotrebuje nikoho "kupovať". Pre Tomáša je kľúčové, že poslanci deklarovali podporu vládnemu programu.

"Pre nás je kľúčové, a nielen pre nás, ale aj pre koalíciu, že všetci traja páni okolo Huliaka deklarovali, že budú dodržiavať programové vyhlásenie vlády, ako aj koaličnú dohodu, a to je to, po čom od začiatku volá strana Hlas," povedal pred rokovaním vlády minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD). Odmieta však rokovanie Hlasu-SD s trojicou poslancov.

Hlas-SD si nekúpil Huliaka

Tvrdí to minister investícií Richard Raši (Hlas-SD). "Nepotrebujeme si nikoho kupovať, stále ide o tri hlasy. Ani by nám to nenapadlo," povedal novinárom. Odvolal sa na dobré koaličné vzťahy.

Raši potvrdil, že ešte stále je kandidátom Hlasu-SD na predsedu NR SR, podstatné podľa neho je, aby post patril Hlasu-SD. Za dôležitejšie však považuje fungovanie vlády a plnenie jej programového vyhlásenia.

Poslanci okolo Huliaka deklarovali, že podporujú vládu a koaličnú zmluvu

Huliak je líder mimoparlamentnej strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti. Žiada do názvu klubu SNS doplniť názov jeho strany. Odôvodnil tým, že on a poslanci Ivan Ševčík a Pavel Ľupták pôsobiaci v Národnej koalícii sú sami zodpovední za svoje činy a musia za ne niesť následky bez vplyvu na SNS.

Poslanci deklarovali, že podporujú vládu a koaličnú zmluvu. Sú pripravení podporiť kandidatúru Hlasu-SD a na post predsedu NR SR jeho kandidáta. Šéf SNS Andrej Danko považuje postoj Huliaka sa zradu, názov poslaneckého klubu SNS sa podľa neho meniť nebude. Myslí si, že Huliak sa s Hlasom-SD dohodol na podpore predsedu parlamentu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy