Zatiahnuté
13°
Bratislava
Hedviga
17.10.2024
Demokratická strana a ODS – Občianski demokrati Slovenska sa zlúčili do jednej strany
Zdielať na

Demokratická strana a ODS – Občianski demokrati Slovenska sa zlúčili do jednej strany

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Mimoparlamentné politické strany Demokratická strana a ODS – Občianski demokrati Slovenska zavŕšili proces integrácie a budú ďalej pokračovať ako jedna pravicová politická strana. Rozhovory o možnom zlúčení obidvoch strán sa začali ešte pred parlamentnými voľbami 2023. Strany našli dostatočnú programovú zhodu a vôľu pokračovať spoločne ako jediný politický subjekt.

Strany sa dohodli, že Demokratická strana postupne zanikne v rámci konania na MV SR a jej členovia vstúpili do ODS – Občianski demokrati Slovenska. Zlúčená spoločná strana sa bude aj naďalej profilovať ako prodemokratická pravicová strana s jasnou podporou prozápadného smerovania Slovenska a nášho pevného členstva v Európskej únii a NATO. Spoločná strana má ambíciu aj naďalej rozširovať svoju členskú základňu a budovať regionálne štruktúry. Na nadchádzajúcom kongrese 9. novembra 2024 delegáti zlúčenej strany budú rozhodovať aj o novom názve strany Demokratická strana – občianski demokrati Slovenska (DS-ODS) a voliť predstaviteľov do orgánov strany.

Zlúčená strana chce byť zodpovednou alternatívou populizmu a extrémizmu a konkurenciou ľavicovým stranám. Naším cieľom je ponúknuť voličom realistickú víziu pre prosperitu, dlhodobo udržateľný rast a zodpovednú sociálnu politiku založenú na vytváraní všestranných podmienok pre všetkých aktívnych a zodpovedných občanov, zamestnancov, podnikateľov a firmy. Strana bude aj naďalej aktívne podporovať spoluprácu v rámci Pravicového bloku a iniciovať vytvorenie jednotného a silného demokratického volebného bloku, ktorý bude schopný dať voličom alternatívu k súčasnej populisticko-extrémistickej koalícii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy