Zatiahnuté
13°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Vláda chce, aby Slováci nakupovali slovenské potraviny. Tí však objednávajú maslo cez internet
Zdielať na

Vláda chce, aby Slováci nakupovali slovenské potraviny. Tí však objednávajú maslo cez internet

BRATISLAVA / Opozícia ostro kritizuje koaličné strany aj za nesplnené sľuby o lacnejších potravinách. Premiér Robert Fico oznámil, že vláda chce uzavrieť s organizáciami farmárov či obchodníkov memorandum. Týkalo by sa zapracovania nižšej DPH do cien potravín.

​Vláda chce, aby ľudia nakupovali viac slovenských produktov

Vláda možno spustí aj štátnu reklamná kampaň na podporu kupovania slovenských výrobkov. Mnohí ľudia totiž radšej kúpia zahraničný produkt, ak je iba o 10 centov lacnejší. "Vlastenectvo Slováka končí pred dverami obchodného reťazca," povedal premiér Robert Fico. "Pokiaľ spotrebiteľ bude mať čo najviac slovenských produktov vo svojom košíku, tak to dokáže naštartovať celý reťazec pod ním," uviedol Andrej Gajdoš, predseda Slovenskej poľnohospodárskej potravinárskej komory. "Rozprávali sme o podpore slovenských produktov a výrobkov, ktoré sú 100 percentne kvalitné," uviedol Richard Takáč, minister pôdohospodárstva. 

Poliaci majú potraviny o polovicu lacnejšie

Opozícia vládu za drahé potraviny tvrdo kritizuje. Hnutie Slovensko chodí pravidelne nakupovať totožný sortiment do tej istej firmy u nás a v Poľsku. "Za presne to isté, z toho istého reťazca platia Slováci o 50 percent viac ako Poliaci. Vláda to vidí, ale je im to ukradnuté, pretože to boli plané sľuby o lacnejších potravinách," povedal Július Jakav z hnutia Slovensko. "Toto všetko musia vedieť aj voliči koalície. Mnohí z nich sú sklamaní, mnohí z nich pocítia to sklamanie na vlastnej koži," povedal Michal Šimečka, predseda strany Progresívne Slovensko. 

Ľudia maslo nakupujú na internete

Poslanec Hlina zase Ficovi pripomenul jeho video z januára, kde zadával úlohy ministrom s cieľom znížiť ceny potravín. "A viete, ako to dopadlo? Dopadlo to tak, že po tom úmornom a zurvalom boji ceny stúpli cca o 30 percent," dodal Alojz Hlina zo strany SaS. 

V poslednom období nastal zaujímavý jav týkajúci sa cien masla. Keďže v kamenných predajniach je stále drahé, mnohí ľudia skúšajú cez internet hľadať rôzne zľavy a za posledných 30 dní narástol záujme o maslo na internete až 5-násobne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy