Polojasno
19°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
TIPOS vstupuje do sveta tenisu ako generálny partner Slovenského tenisového zväzu
Zdielať na

TIPOS vstupuje do sveta tenisu ako generálny partner Slovenského tenisového zväzu

Zdroj: TIPOS

TIPOS, najväčší podporovateľ športu na Slovensku, sa neustále snaží rozvíjať a zlepšovať domáce športové prostredie. Svoju podporu teraz venuje aj tenisu – športu s množstvom fanúšikov, talentovaných hráčov a úspešných reprezentantov. Národná lotériová spoločnosť sa stáva generálnym partnerom Slovenského tenisového zväzu až do sezóny 2026/2027.

Podpora TIPOSu ovplyvní nielen profesionálnych športovcov, ale aj mladé talenty, ktoré formujú budúcnosť slovenského tenisu.

Slovensko sa môže pýšiť talentovanými tenistkami a tenistami, ktorí dosahujú skvelé výsledky na domácej a medzinárodnej scéne. Len nedávno sme sledovali našu reprezentantku Annu Karolínu Schmiedlovú, ktorá sa na olympijských hrách v Paríži prebojovala až na 4. miesto. Slovenskí tenisti a tenistky sa taktiež umiestňujú v ankete TIPOS športovec mesiaca, ktorá oceňuje najlepšie výkony športovcov na Slovensku.

"Som hrdý, že sa národná lotériová spoločnosť TIPOS stala generálnym partnerom Slovenského tenisového zväzu a tým svojou značkou vstupuje do tenisu ako jedného z významnejších športov vo svete. Podpis tejto zmluvy je ďalším hmatateľným výsledkom nášho záväzku podporovať slovenský šport a budovať jeho budúcnosť rozvojom mladých talentov v športových zväzoch," uviedol generálny riaditeľ TIPOSu Peter Deďo.

Slovenský tenisový zväz (STZ) je kľúčovou organizáciou pre rozvoj tenisu na Slovensku, zodpovednou za organizovanie súťaží a podporu hráčov. STZ sa aktívne podieľa na výchove mladých talentov a propagácii tenisu v krajine. "Tešíme sa na spoluprácu s národnou lotériovou spoločnosťou TIPOS, ktorá sa stáva partnerom našej reprezentácie aj našich najvýznamnejších podujatí, ktoré sú dôležité pre rozvoj tenisu na Slovensku a príležitosťou pre nové talenty získavať cenné medzinárodné skúsenosti," skonštatoval prezident STZ Miloslav Mečíř st.

TIPOS

Medzi mladé talenty, ktoré v tomto roku vzbudili pozornosť na svetových tenisových podujatiach, patrí Slovenka Renáta Jamrichová. V júli získala titul na juniorskom finále Wimbledonu 2024. Pre úspešnú Jamrichovú bol tohtoročný Wimbledon posledným grandslamovým turnajom, na ktorom štartovala v juniorskej kategórii.

V rámci partnerstva so Slovenským tenisovým zväzom bude TIPOS podporovať slovenských reprezentantov na svetových podujatiach. Medzi nimi nebude chýbať Davis Cup, majstrovstvá sveta družstiev v tenise, kde sa Slovensko v roku 2024 prebojovalo medzi 16 tímov sveta a už tento týždeň nastúpi proti tenisovým veľmociam na čele s USA a Nemeckom.

TIPOS bude aj hlavným partnerom prestížneho turnaja Slovak Open, ktorý sa každoročne odohráva v bratislavskom Národnom tenisovom centre a ponúka mladým talentom cennú príležitosť ukázať svoje schopnosti v súťaži s medzinárodnou tenisovou elitou.

Národná lotériová spoločnosť svojím dlhodobým záväzkom voči slovenskému športu ukazuje, že podpora športu ide ruka v ruke s rozvojom celého športového prostredia, vrátane mládeže a komunít spojených so športom. Spolupráca so Slovenským tenisovým zväzom je ďalším krokom v poslaní podporovať športovcov na ceste k úspechu a k rozvoju športu na Slovensku.

Najčítanejšie