Jasno
13°
Bratislava
Jarolím
30.9.2024
Nové Orange Digital Center prináša bezplatné digitálne vzdelávanie pre všetkých
Zdielať na

Nové Orange Digital Center prináša bezplatné digitálne vzdelávanie pre všetkých

Zdroj: Orange

Orange Digital Center (ODC), nový priestor zameraný na digitálne vzdelávanie, otvoril svoje brány v centre Bratislavy. Tento moderný vzdelávací priestor ponúka bezplatné kurzy pre všetky vekové kategórie – od detí, cez dospelých až po seniorov. Pokrýva široké spektrum tém, od základov práce s počítačom až po pokročilé programovanie a kybernetickú bezpečnosť. Prvá séria workshopov zameraných na digitálnu bezpečnosť začne 30. septembra a je určená pre seniorov, ktorí sa chcú naučiť bezpečne používať digitálne technológie.

Podľa prieskumu spoločnosti Orange 54 % Slovákov hodnotí kvalitu digitálneho vzdelávania na Slovensku ako slabšiu v porovnaní s inými krajinami EÚ, no až 64 % opýtaných považuje digitálne zručnosti za kľúčové pre budúce uplatnenie sa na trhu práce. ODC reaguje na tieto výzvy a prináša bezplatné kvalitné digitálne vzdelanie pre všetkých, bez ohľadu na vek či sociálne postavenie.

Orange

ODC ako most k digitálnej rovnosti

„Sme presvedčení, že prístup k digitálnym zručnostiam je nevyhnutný pre sociálnu a ekonomickú prosperitu. Otvorenie ODC na Slovensku je dôležitým krokom v našom globálnom úsilí prekonávať digitálnu priepasť,“ vysvetľuje Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, generálna riaditeľka Orange Europe.

Orange

Nadácia Orange sa digitálnemu vzdelávaniu venuje dlhodobo

Nadácia Orange sa dlhodobo venuje znižovaniu digitálnej nerovnosti. Jej cieľom je podporovať digitálne zručnosti pre všetky skupiny obyvateľstva, a tým prispievať k ich lepšiemu uplatneniu na trhu práce. „Nadácia Orange neustále hľadá spôsoby, ako zlepšiť prístup k digitálnym technológiám, a práve novootvorené ODC je dôležitým krokom v tomto úsilí. Sme presvedčení, že vzdelávanie by malo byť prístupné pre všetkých, a to bez ohľadu na vek či sociálne postavenie. Stačí len chcieť,“ dodáva Andrea Ungvölgyi, správkyňa Nadácie Orange.

Orange Digital Center na Legionárskej 10 (v BC Steinerka) je v rámci skupiny Orange už 23. na svete a 6. v Európe. Jeho slávnostné otvorenie prebehlo pod záštitou Magistrátu hlavného mesta Bratislavy, čo ešte viac zdôrazňuje jeho význam pre miestnu komunitu.

Orange

Program a ďalšie dôležité informácie ohľadne ODC budú zverejňované na webstránke www.orangedigitalcenter.sk.

Najčítanejšie