Jasno
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Štartuje národná spevácka súťaž Gospeltalent Junior pre deti od 4 do 14 rokov
Zdielať na

Štartuje národná spevácka súťaž Gospeltalent Junior pre deti od 4 do 14 rokov

Na slovenskú hudobnú scénu premiérovo vstupuje národná spevácka súťaž Gospeltalent Junior. Projekt nadväzuje na predošlé úspešné ročníky hľadania hudobných talentov pod značkou Gospeltalent, pričom po prvýkrát sa zameriava na deti od 4 do 14 rokov. Laureáti získajú bezplatné nahratie gospelovej piesne v originálnej úprave pod vedením profesionálov, odborné sprevádzanie, poradenstvo i účasť na týždňovom bootcampe.

Jedinečné hľadanie detských speváckych talentov odštartovalo 20. októbra. Celoslovenskú súťaž po štyroch etapách ukončí živé národné finále 2. marca budúceho roka. Rodič resp. zákonný zástupca, opatrovník alebo s jeho súhlasom iný dospelý (napríklad učiteľ) môže do súťaže prihlásiť každé dieťa, ktoré má v roku začatia súťaže najmenej 4 a najviac 14 rokov.

Zapojiť sa dá s interpretáciou piesne, ktorú obsahom možno zaradiť medzi gospelovú tvorbu. Súťaž organizuje občianske združenie Dobrý svet, projekt patrí do rodiny národných súťaží Gospeltalent, ktoré od roku 2009 pomáhajú začínajúcim interpretom v rozbehu hudobnej cesty. Ako prvá sa víťazkou Gospeltalentu stala speváčka a skladateľka Sima Martausová (Magušinová).

Pätnásťročný príbeh Gospeltalentu priniesol množstvo nádeje, radosti a podpory naprieč rodinami na Slovensku i v Čechách. Po úspešných ročníkoch projektu pre dospievajúcich a dospelých hudobníkov však cítime, že je čas vytvoriť priestor pre najmenšie talenty a povzbudiť ich k systematickej práci na rozvoji speváckeho nadania.

Gospeltalent Junior je pozvaním pre rodičov či učiteľov, aby pomohli deťom rásť,
“ približuje hudobníčka a dramaturgička Diana Rauchová, ktorá pri Gospeltalente stojí od jeho začiatkov ako odborná garantka.

Zapojiť do súťaže sa dá cez stránku www.gospeltalent.sk, ktorá ponúka všetky potrebné informácie o projekte. Spomedzi všetkých prihlásených skladieb vyberie širšia odborná porota semifinalistov v rámci troch vekových kategórií (4 až 7, 8 až 11, 12 až 14 rokov).

Tí z nich, ktorí v semifinálovom internetovom hlasovaní získajú od fanúšikov najviac hlasov, postúpia spoločne s držiteľmi odborných nominácií do národného finále.

V živom finálovom prenose rozhodne hlavná odborná porota o šestici laureátov. Všetci finalisti vo veku od 8 rokov (súťažiaci v 2. a 3. vekovej kategórii) automaticky získajú bezplatnú účasť na týždňovom gospelovom bootcampe za účasti hudobných profesionálov, ktorý sa uskutoční budúce leto v Tatrách. Všetci finalisti vo veku od 4 do 7 rokov (súťažiaci v 1. vekovej kategórii) získajú vecné odmeny.

Novinkou súťažného ročníka je prítomnosť mentorov, s ktorými súvisí hlavná cena pre šesticu laureátov. Pôjde o skúsených umelcov, ktorí s laureátmi nahrajú duety v originálnej úprave, pričom pred nahrávaním im v spolupráci s produkčným tímom poskytnú poradenstvo a odborné vedenie.

Mená mentorov i porotcov budú organizátori predstavovať postupne.

Úvodný video-spot k súťaži tu: 

Najčítanejšie