Jasno
17°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Beauty of Joseon, Anua a Cosrx, hovorí vám to niečo? Poďte objaviť, čo sa za nimi skrýva
Zdielať na

Beauty of Joseon, Anua a Cosrx, hovorí vám to niečo? Poďte objaviť, čo sa za nimi skrýva

Zdroj: Kbloom

Poznáte kórejskú kozmetiku? Ide nielen o trend aktuálnej sezóny, ale o svetoznáme produkty s mimoriadnymi účinkami na pleť a to nielen pre ženy! My si viac povieme nielen o vyššie spomínaných značkách, ale aj o tom, kde ich nájdete.

Vy ju ešte nepoznáte? Kórejská kozmetika je TOP

Kórejská kozmetika, známa už aj u nás pod označením K-beauty, predstavuje široký sortiment kozmetických produktov pochádzajúcich z Južnej Kórey. Pôvod a druh tejto kozmetiky sa stali populárne iba v niekoľkých posledných rokoch.

Aj tak krátky čas stačil, aby si táto kozmetika získala srdcia žien a mužov po celom svete. Známa je najmä čistotou zloženia a využívaním inovatívnych poznatkov.

Aj preto sa veľký dôraz kladie na kombináciu overených prírodných látok s používaním netradičných, no stále pre telo prirodzených, zložiek. Okrem bylinných výťažkov alebo rôznych prírodných kyselín tak v jej zložení nájdete napríklad hlien slimáka, fermentované extrakty alebo morské riasy. Samozrejme, s kvalitnou koncentráciou.

Pre kórejskú kozmetiku sú typické aj komplexné rutiny v rámci starostlivosti o pleť a kožu. Pod týmto pojmom sa myslí postupnosť viacerých krokov a produktov, ktorých cieľom je preventívne a účinné pôsobenie na pokožku, vrátane jej hydratácie.

Beauty of Joseon - od kráľovských tradícií po súčasnosť

Zoznámili sme sa teda s kórejskou kozmetikou a teraz si môžeme bližšie predstaviť značky, ktoré ju svojou filozofiou a produktmi príkladne reprezentujú.

Prvou v našom výbere je značka Beauty of Joseon, založená v Južnej Kórei s cieľom oživiť staroveké kráľovské tajomstvá krásy používané ženami v ére dynastie Joseon. Táto dynastia bola známa, okrem iného, aj veľkým dôrazom na starostlivosť o pleť.

Práve to spája značka vo všetkých produktoch. Ich zloženie tak vychádza z tradičných receptúr a ingrediencií, avšak s moderným prístupom a veľkou dávkou inovácie. Výsledkom je  používanie čistých, vyživujúcich a navzájom sa dopĺňajúcich ingrediencií, ktoré pomáhajú udržiavať pokožku v prirodzene zdravom a vyváženom stave.

Medzi kľúčové zložky v tejto kozmetike patria ženšen, zelený čaj, ryža, kyseliny AHA a BHA a rôzne účinné a overené vitamíny. To všetko s cieľom naplno využiť hydratačné, regeneračné, antioxidačné a protizápalové účinky pre každú pleť.

Anua - značka zložením šetrná aj k citlivej pokožke

Ďalšou v našom výbere je Anua, relatívne nová značka kórejskej kozmetiky, no to vôbec nie je na škodu, práve naopak. Nielen, že sa snaží ponúkať produkty šetrné k životnému prostrediu, ale dbá na účinnosť vo výsledku a absolútny minimalizmus v zložení.

Výrobca sa preto sústreďuje na používanie prírodných zložiek, ktoré sú známe upokojujúcimi a regeneračnými vlastnosťami. To pomáha k šetrnej starostlivosti aj pre veľmi citlivú pleť, pričom jednou z najviac využívaných zložiek je rastlina známa ako Houttuynia cordata. Tá ponúka protizápalové účinky, čím zmierňuje podráždenie pokožky.

Tak, ako aj iné značky, aj v tomto prípade sa samozrejme kladie dôraz na ekologicky šetrné balenie, takže udržateľnosť je vo filozofii produktov jasne viditeľná.

Produkty Anua neobsahujú zbytočné chemikálie, dráždivé látky alebo nadbytočné doplnkové zložky. Ich efekt je zameraný aj na hydratáciu a celkové upokojenie pokožky, pričom v zložení kombinuje značka jemnosť s efektívnosťou účinkov na pleť.

Cosrx - hypoalergénna kozmetika na konkrétne problémy

Treťou značkou v našom výbere špičkovej juhokórejskej kozmetiky je Cosrx, značka založená v roku 2013. Jej samotný názov je kombináciou slov Cosmetics a RX, čiže predpis, čo indikuje zameranie produktov pre riešenie kožných problémov.

Ide o jednu z najpredávanejších značiek v Južnej Kórei, jej produkty patria do skupiny Clean Beauty a samotný výrobca sa snaží prinášať na trh najlepšie hypoalergénne druhy kozmetiky v rámci starostlivosti o pleť. Medzi známe mená, ktorými sa značka v rámci referencií hrdí, patria Kyle Richards, Alexa Chung alebo Madison LeCroy.

Filozofia Cosrx spočíva v minimalizme a efektívnosti. To sa prejavuje v zložení, ktoré obsahuje iba nevyhnutné, no účinné zložky, v ideálnej koncentrácii.

To minimalizuje riziko podráždenia pokožky a zároveň sa zvyšuje účinnosť. Cosrx zároveň využíva účinné látky, ktoré sú známe svojimi liečebnými a obnovujúcimi vlastnosťami, napríklad ako sú BHA, AHA, hlien slimáka či gotu kola.

Kde nájdete tie najlepšie značky u nás? Predsa v Kbloom!

Ako vidíte, všetky tri značky patria do segmentu prémiových výrobcov. Pochopiteľne, kórejská kozmetika ponúka oveľa viac, prakticky kompletný záber pre prírodnú, dlhodobú aj intenzívnu starostlivosť o zdravie a vzhľad pokožky a pleti.

Otázkou je teda už len to, kde ju u nás viete nájsť. Našťastie, odpoveď existuje a je pomerne jednoduchá: špecializovaný eshop pre kórejskú kozmetiku, Kbloom.sk.

Už prvý pohľad prezradí, že ak hľadáte odborníkov na tento typ kozmetiky u nás, tento internetový predajca je najlepšie riešenie na trhu. Nielen, že jeho ponuka zahŕňa všetko od čistiacich gélov až po líčenie a make-up, ale práve tu získate individuálne poradenstvo a nastavenie skin-care rutiny pre každého podľa jeho preferencií.

Samozrejmosťou je doprava zdarma pri nákupe nad 39 €, ekologické balenia objednávok, darček pri nákupe od 30 e alebo detailná filtrácia kozmetiky podľa rôznych kritérií. Teda vlastne, samozrejmosť to u nás nie je, ale v eshope Kbloom áno!

Najčítanejšie