Jasno
24°
Bratislava
Alica
6.9.2024
Kilometre chodieb a rôzne budovy. Takto si zvykajú naši nováčikovia v europarlamente
Zdielať na

Kilometre chodieb a rôzne budovy. Takto si zvykajú naši nováčikovia v europarlamente

ŠTRASBURG / V najväčšom parlamente v Európe už pracujú aj naši 15-ti europoslanci. Vynájsť sa v labyrinte chodieb, či prísť včas na stretnutia do svojej kancelárie nebolo pre našich deviatich nováčikov spočiatku vôbec jednoduché.

​Vodiace lanko v europarlamente noví poslanci nepotrebovali, zorientovať sa však určite nebolo jednoduché. S expremiérom Ľudovítom Ódorom sme sa stretli na moste, ktorý spája hlavnú budovu, kde je rokovacia sála, garáže, či reštaurácie a kaviarne s druhou, staršou, kde majú kancelárie.

Kancelárie si zatiaľ nevyzdobili

Kancelária mu pripomína 90. roky, keď nastúpil na Ministerstvo financií. "Najťažšie je vždy nájsť nasledujúci míting, lebo vždy je to niekde inde a tak musím pozerať, kam sa človek dostane," hovorí Ódor.

Stretli sme aj jeho kolegyňu Luciu Yar, ktorá sa snažila dostať do svojej novej kancelárie. "Najviac ma bavia tieto kľúče, už si čosi pamätajú," povedala. Rovnako ako Ódor, ani ona zatiaľ nemala čas na výzdobu kancelárie.

Blúdenie je ako práca v politike

O dve poschodia vyššie má kanceláriu Branislav Ondruš. Blúdenie parlamentom prirovnal k svojej práci v politike. "Počas celého dňa kľučkujem," ozrejmil nám Ondruš. Po slušnej diaľke a viacerých zákrutách zdolávame výťah, kde rovno pri ňom nachádzame jeho kanceláriu. Rovnako ako ostatní povedal, že si určite vyzdobí kanceláriu osobnými, rodinnými vecami a kvetmi.

To aj poslanec Blaha, ktorý chce však pridať fotku svojho idola. "Chcel by som si ju vyzdobiť naozaj veľmi slovensky, ale aj svojimi ľavicovými idolmi vrátane Guevaru," povedal s úsmevom.

Vyše 10-tisíc eur mesačne za kúsok blúdenia a chodenia pravdepodobne stojí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy