Jasno
Bratislava
Emil
31.1.2025
Tradičné chute, remeslá a cestovateľské inšpirácie na veľtrhoch v Inchebe
Zdielať na

Tradičné chute, remeslá a cestovateľské inšpirácie na veľtrhoch v Inchebe

BRATISLAVA / Viete, kde v týchto dňoch stretnete všetky regióny na jednom mieste? Predsa na výstavisku v Bratislave. Slovensko môžete nielen vidieť, ale aj ochutnať a zažiť, potom vám už len stačí zbaliť kufre a stráviť dovolenku napríklad aj na Orave či pod Tatrami.

​​Cestovateľské tipy, zážitky, kulinárske umenie a Slovensko ako na dlani. Aj to môžete zažiť na veľtrhoch Danubius Gastro a Slovakiatour.

"V tomto roku prinášajú takmer 200 vystavovateľov z jedenástich krajín," informuje hovorkyňa Incheba Expo Arény Martina Macková.

"Verím, že sa to stane tradíciou a že nielen slovenský, ale aj zahraničný návštevník uvidí na jednom mieste všetky krásy Slovenska, čo ho inšpiruje k tomu, aby tu strávil dovolenku, " minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi. 

Veľtrhy lákajú množstvo návštevníkov

Obidva veľtrhy majú viac ako 30-ročnú tradíciu a každoročne prilákajú množstvo návštevníkov.

"Je správne miesto, tuto toto prepojenie cítime navzájom. To znamená, že Slovenská republika má veľký potenciál v tomto a aj prostredníctvom takýchto podujatí treba robiť osvetu, " minister pôdohospodárstva Richard Takáč. 

Zážitkové workshopy

Môžete si vyskúšať výrobu modrotlače, zažiť kulinársky workshop či otestovať novinky zo sveta gastro.

"Môžete tu zažiť aj nejaký zážitok, čo sa týka vystúpenia rôznych skupín či už sú to folklórne alebo moderné, " hovorí generálna riaditeľka Slovakia Travel Ivana Vala Magátová. 

"Tí ľudia sú veľmi ochotní a vedia nám povedať, že napríklad proces výroby danej suroviny, " Martina

"Na výstave sa nám páči. My sme sem prišli predstaviť región Liptov, ktorý je celoročne veľmi atraktívnou destináciou pre Slovákov, " opisuje Katarína Šafarínová z regiónu Liptov

Tradičné slovenské pokrmy

Tradičné korbáčiky, klobásky či oblátky, no na svoje si prídu aj milovníci netradičných chutí.

"Máme aj slabé, fakt také dezertné na zmrzlinu, na zákusky, ale potom aj také, ktoré im vypália dieru do jazyka, " svoj produkt opisuje aj Gabriel Varga z Burning Angel Chilli. 

Výber ochutnávok a jedál si pochvaľovali aj návštevníci. 

Interaktívne aktivity pre deti

Zabavia sa aj deti, ktoré si dokonca môžu vymyslieť vlastnú rozprávku.

"Takže majú možnosť si vytvoriť rôzne príbehy podľa podľa vlastného návodu. Potom stačí už len zamiešať. A rozprávka vzniká, " popisuje priebeh tvorby rozprávky Jozef Balužinský riaditeľ spoločnosti Literra. 

V priamom prenose tu môžete sledovať varenie profesionálnych kuchárov, ale aj amatérov.

"Ďalej a ďalej bude to lepšie a krajšie, ale hlavne tá práca, ktorú je vidieť je pekná. Tak to je asi to najdôležitejšie, " vyjadruje sa návštevník František. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy