(Ne)anonymná zelenina. Žiadne dozrievanie cestou do obchodu...
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Predstavte si, že by ste vedeli úplne presne, kto a ako vypestoval mrkvu, ktorú máte na tanieri, nazbieral med, ktorým si sladíte čaj, alebo vychoval sliepku, z ktorej sa vám varí polievka. Po vzore Francúzov a Rakúšanov je to možné už aj na Slovensku. Tento nový trend má aj vlastný názov - debničkovanie.
Pestovatelia si prilepšujú
Svoje produkty dodávajú do debničiek pestovatelia aj chovatelia. Privyrobia si, nezostanú im preplnené špajzy a zároveň podporia domáci trh. Zapojiť sa môžu farmári, ktorí splnia ekologické podmienky.
Ponúkajú kozí syr, šošovicu, paradajky, ale napríklad aj plodiny, ktoré aj napriek tomu, že u nás rastú, pozná len málokto.
Domáca zelenina je luxus
Variť z čerstvej, doma vypestovanej zeleniny, je pre mestských ľudí luxus. Štát totiž domácich farmárov nepodporuje a záhradku nemá každý. Nájdu sa aj ľudia, ktorí už zabudli, ako vyzerá zelenina dopestovaná bez zbytočných chemikálíi. Zelenina od farmárov je síce drahšia ako zo supermarketu, no vyzerá to tak, že ľuďom to stoji za to.
Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.
tasr