Šéfkuchári varili na Lomnickom štíte špeciality
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Tatranskí šéfkuchári varili na netradičnom mieste a v netradičných podmienkach. Pri takmer 10 stupňoch pod nulou chystali recepty, ktoré bežne v hoteloch nenájdete.
Najstarší recept od 75-ročnej ženy
Na Lomnickom štíte sa ochutnávali dobroty z novej kuchárskej knihy. Jej tvorcovia chodili dlhé mesiace za spišskými babičkami, aby im prezradili recepty na chutné dobroty.
"Najstarší som zozbieral od jednej 75-ročnej z obce Hniezdne. Povedala mi, že táto receptúra sa traduje už štvrté pokolenie," povedal tvorca knihy František Strela.
Varila sa haruľa, ale aj začurka
Šéfkuchárom síce drkotali zuby od zimy, ale výsledok stal za to. Navarili najlacnejšie recepty na svete. Jedlo sa dá pripraviť zo surovín, ktoré si ľudia na Spiši bežne pestovali a ešte stále pestujú doma v záhradách.
Na Lomnickom štíte bolo pritom perfektné počasie, stolovanie v takomto prostredí je na nezaplatenie. Naši predkovia varili naozaj zaujímavé so zaujímavými názvami. Toto je haruľa, polievka začurka, a takto napríklad vyzerajú striasky.
Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.
ISIFA