Polojasno
11°
Bratislava
Valentína
11.10.2024
Sviatky sa blížia. Čaká nas typicky dušičkové počasie
Zdielať na

Sviatky sa blížia. Čaká nas typicky dušičkové počasie

Kým v posledných dňoch zažívame prudké ochladenie, a v pondelok niektorých prekvapilo aj sneženie, ku koncu týždňa sa môžeme tešiť na oteplenie.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Dušičkové počasie

Tí. ktorí sa chystajú presúvať kvôli dušičkám cez celé Slovensko by mali rátať s mokrými cestami a byť opatrní. "Bude typicky dušičkové počasie. Bude hmlisto, samozrejme cesty budú mokré, takže tí, ktorí neprezuli ešte radšej prezuť, pretože na severe Slovenska sa očakáva pokles pod bod mrazu a môže to šmýkať. Treba byť opatrní, aby sme sa z dušičiek vrátili domov a živí a zdraví," dodala Jarošová.

Pekný víkend najmä na horách

"V najbližších dňoch skutočne očakávame, že sa oteplí. Začne k nám prúdiť vo vyšších vrstvách teplejší vzduch, ale ten sa prejaví v nížinách tým, že budeme mať väčšinu dňa zamračené s nízkou oblačnosťou a bude hmlisto. Teplota sa ale zvýši, dostaneme sa na hodnoty od troch stupňov na severe po 10,11 stupňov na juhu. Ak sa rozpadne oblačnosť a budeme mať to šťastie, že uvidíme slnko, tak dokonca týždňa očakávame maximálnu teplotu až na hranici štrnástich stupňov Celzia," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Počasie bude mať inverzný charakter a najkrajšie by malo byť práve na horách, kde má byť slnečno a teplo.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy