Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Peter (39) spadol z lešenia, stále bojuje o život!
Zdielať na

Peter (39) spadol z lešenia, stále bojuje o život!

39 / ročný muž z Belej nad Cirochou chcel len pomôcť kamarátovi pri zatepľovaní domu a takmer prišiel o život. Keď bol na najvyššom poschodí lešenia, spadol. Kamaráti ho našli bezvládne ležať na zemi. Hoci sa to stalo pred pár týždňami, Petrov stav je stále veľmi vážny. Leží na ARE v sninskej nemocnici...

Spadol zo 6-metrovej výšky

"Kelňa spadla a ten, čo pod ním bol, hovorí - Peťo, čo robíš. Veď mi hlavu rozbiješ, to je ostré. Pozerá a ten už na zemi," popísala tragédiu majiteľka domu Mária. Tá totiž nerozumie, ako je možné, že taký dlhoročný a skúsený murár spadol. Peter spadol z najvyššieho poschodia lešenia vo výške asi 6 metrov.

"Tak horeznačky, ruky rozšírené, aj nohy. A tak ležal," dodáva susedka. Keď prišli záchranári, muž nejavil žiadne známky života. Asi po 10 minútach ho oživili a previezli do nemocnice v Humennom. Zakrátko nasledoval urýchlený transport vrtuľníkom na špecializované pracovisko do Košíc.

Peter je v bdelej kóme

"Pri CT vyšetrení bolo zistené vnútrolebečné krvácanie a závažné poškodenie krčnej a hlavne hrudnej chrbtice," informoval primár Oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny Sergej Suško.

Petrovi operovali chrbticu a bol pod neustálym dohľadom neurochirurgov. Momentálne leží na ARE v sninskej nemocnici. Podľa našich zistení je v bdelej kóme a kŕmia ho špeciálnou sondou. Celú udalosť zadokumentovala aj polícia. Zisťujú, kto za pád nesie zodpovednosť. Prípad prešetrujú ako ublíženie na zdraví.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy