Jasno
22°
Bratislava
Alica
6.9.2024
Prekvapenie roka! Expriateľ Radičovej podporuje Fica
Zdielať na

Prekvapenie roka! Expriateľ Radičovej podporuje Fica

BRATISLAVA / Kolotoč kampaní pred voľbami prezidenta sa točí na plné obrátky. Volebné štáby pracujú do posledného dychu. Neodmysliteľnou súčasťou kampaní je podpora nádejných prezidentov osobnosťami z kultúry, športu či verejného života. Často sa to však spája aj so zaujímavými prekvapeniami. Povedali by ste, že muž, ktorý bol dlho po boku Ivety Radičovej podporí Roberta Fica? Stalo sa.

Ficovi fandí aj Jakubisko, Vittek či Nosáľ

Aj známe osobnosti z kultúry, športu či verejného života zvyknú pred voľbami podporovať prezidentských kandidátov. Ficovi napríklad fandí režisér Juraj Jakubisko, futbalista Róbert Vittek, umelecký vedúci súboru Lúčnica Štefan Nosáľ či hokejový či futbaloví funkcionári Kováčik či Němeček. 

Azda najšokujúcejším tromfom je však Ján Riapoš. Šéf Slovenského paralympijského výboru a hlavne niekdajšia opora a partner expremiérky Ivety Radičovej. Jeho podpora by sa v športovej terminológii dala označiť ako prestup roka. 

"Dostal som osobné pozvanie od pán Fica," vysvetlil Ján Riapoš. "Riešili sme otázky paralympionikov v minulosti. Hoci v tom čase bolo jasné, že bol blízko pani Radičovej," povedal Robert Fico.

Radičová Riapošove rozhodnutie nekomentovala

"Pozdravujem z Londýna z konferencie k reforme Európskej únie. Vaša téma nie je mojou a nemám dôvod ju komentovať," povedala Iveta Radičová.

Podľa politológa je rozhodnutie Jána Riapoša neúprimné. Hovorí o tom, že o podpore pre kandidáta Fica rozhodla Riapošova funkcia v paralympijskom zväze. "Osobne si myslím, že keby nebol v tejto funkcii, tak tú podporu by Róbertovi Ficovi nedal," vyjadril sa politický analytik Ján Baránek.

Róbert Fico však nie je jediný, kto sa hrdí podporou známych osobností. Aj ďalší ťahali tromfy z rukáva. Kandidát Milan Kňažko stavil na kolegov. Úspech a podporu mu majú priniesť Milan Lasica či Milka Vášaryová.

Ďalší kandidát Andrej Kiska sa hrdí podporou známeho hokejového trénera Jána Filca. Radovan Prochádzka sa zasa chváli tým, že sa pod jeho kandidatúru podpísal Róbert Bezák.

"Podpora jednotlivých osobností je s najväčšou pravdepodobnosťou len na základe nejakých sympatií alebo politického presvedčenia. Nezohrávajú tam tie faktory, ktoré momentálne zohrávajú úlohu u premiéra Róberta Fica," dodal Baránek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy