Zatiahnuté
Bratislava
Milan
27.11.2024
V Sládkovičove sa stretli milovníci klobás, poodhalili tajomstvo
Zdielať na

V Sládkovičove sa stretli milovníci klobás, poodhalili tajomstvo

SLÁDKOVIČOVO / V Sládkovičove sa konala súťaž vo výrobe klobás. Zúčastnili sa jej mäsiari nielen zo Slovenska. Tvrdia, že proces nie je jednoduchý.

Výroba klobásy znamená súdržnosť, jeden melie a druhý tvaruje. Ďalej vraj rokmi pestovanú lásku ku klobáse a až potom rozhodnú ingrediencie. "Základom je chudé a tiež mastné mäso. Veľmi dôležitá je paprika, sladká aj štipľavá. Potom je to soľ a čierne korenie," hovorí členka Klobáskoveho klubu z Maďarska Katarína.

"To nie je o iných ingredienciách, tie musia byť vždy rovnaké. Je to o pomere, koľko z čoho," hovorí ďalšia členka tímu. Kým ale porotcovia ochutnávali a ochutnávali, vonku vládla úžasná atmosféra a nikto  naprázdno či s prázdnym žalúdkom neodišiel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy