V Sládkovičove sa stretli milovníci klobás, poodhalili tajomstvo
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
SLÁDKOVIČOVO / V Sládkovičove sa konala súťaž vo výrobe klobás. Zúčastnili sa jej mäsiari nielen zo Slovenska. Tvrdia, že proces nie je jednoduchý.
Výroba klobásy znamená súdržnosť, jeden melie a druhý tvaruje. Ďalej vraj rokmi pestovanú lásku ku klobáse a až potom rozhodnú ingrediencie. "Základom je chudé a tiež mastné mäso. Veľmi dôležitá je paprika, sladká aj štipľavá. Potom je to soľ a čierne korenie," hovorí členka Klobáskoveho klubu z Maďarska Katarína.
"To nie je o iných ingredienciách, tie musia byť vždy rovnaké. Je to o pomere, koľko z čoho," hovorí ďalšia členka tímu. Kým ale porotcovia ochutnávali a ochutnávali, vonku vládla úžasná atmosféra a nikto naprázdno či s prázdnym žalúdkom neodišiel.