Ako postupovať pri kúpe kapra
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / V mnohých domácnostiach nechýba na štedrovečernom stole kapor. Poradíme vám, na čo všetko si treba pri vianočných rybách dávať pozor.
Štedrý večer sa blíži a v obchodoch je rýb veľa. Otázkou zostáva, ktorá z nich je tá najkvalitnejšia. Najdôležitejšie je všímať si oči. Ak sú zakalené a vypuklé, určite nejde o čerstvú rybu.
Ďalej sú to žiabre, ktoré nemôžu byť zakalené. Dôležitá je aj farba či plutva. Tá musí byť pekná, vystretá bez fľakov inak je ryba podľa slov rybára chorá.
Pozor na horké mäso
Ak siahnete po vypitvanej rybe, môžete si ľahko overiť jej čerstvosť. Ak zatlačíte prstom a ten sa prehĺbi, mäso je staré. Ak ju otvoríte, všímajte si farbu žiabrí. Tie musia byť krásne ružovo červené.
Pozor na zvnútra žlto zelený povlak. Pri pitvaní poškodili žlč, ktorá vytiekla a mäso bude horké.
Pozrite si priloženú reportáž: