Pozor na kuracie mäso z Poľska, objavili v ňom salmonelu
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Štátna veterinárna a potravinová správa upozorňuje na kuracie mäso z Poľska. Informuje tiež, že na Slovensko boli zo susedného Česka dovezené kuracie rezne, u ktorých sa potvrdila prítomnosť salmonely.
Či sú kuracie rezne nebezpečným výrobkom zistíte podľa dátumu výroby či jeho šarže.
Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky už prijíma opatrenia, aby zabránili distribúcii tohto výrobku k spotrebiteľom.
Len prednedávnom bola prijatá legislatíva, podľa ktorej musí byť na obale mäsa uvedený jeho pôvod. Hygienici vzápätí začali s kontrolami v obchodoch. Tá ale nedopadla dobre. Mnohí spotrebitelia o zmenách v označení mäsa ani netušia.
Spotrebiteľovi by podľa prijatého zákona malo byť jasné, odkiaľ pochádza bravčové, kozie, ovčie a hydinové mäso. Z obalu by mal vyčítať, kde bolo zviera chované a zabité. Nové pravidlá označovania sa vzťahujú na tovar, ktorý bol uvedený na trh od začiatku apríla.
V kuracom mäse z Poľska potvrdili salmonelu, pozrite si video: