Zatiahnuté
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Peter Káčer opäť vyvetrá bicykel. Vyvezie sa až na Štrbské pleso
Zdielať na

Peter Káčer opäť vyvetrá bicykel. Vyvezie sa až na Štrbské pleso

BRATISLAVA / Káčer na bicykli znovu vyráža na slovenské cesty. Všetci ho isto dobre poznáte. Neúnavný a odhodlaný Peter Káčer každý rok jazdí na špeciálnom bicykli po Slovensku, aby pomohol tým, ktorí pomoc naozaj potrebujú.

Napriek svojmu hendikepu sa Peter Kážer snaží žiť svoj život naplno a byť užitočný. Muž s diagnózou detská mozgová obrna, ktorý inšpiruje a povzbudzuje zdravých ľudí k tomu, aby pomáhali iným. On sám ide príkladom. Najskôr roky organizoval motoristické podujatie pre hendikepované deti Rallye-Cesta do života. Potom ako správca Nadácie TA3 vymyslel projekt Káčer na bicykli. Prepožičal mu svoje meno aj tvár. Nebál sa zo svojho fyzického postihnutia urobiť prednosť.

V poradí 4. ročník charitatívnej cyklojazdy po Slovensku "Káčer na bicykli 2017“ sa blíži. Nadácia TA3 organizuje aj tento rok charitatívnu akciu, ktorá pomáha ľuďom v núdzi. Správca Nadácie TA3 Peter Káčer sa zapojí svojou jazdou na špeciálne upravenom bicykli a bude opäť bicyklovať pre tých, ktorí to potrebujú.

Počas posledného júnového týždňa prejde počas 7 etáp 245 km z Bojníc až do Tatier. Bicykluje aj za pomoc pre niekoľkých členov Klubu APPA.

"Štartuje sa túto nedeľu, 25. júna v Bojniciach," hovorí Peter Káčer, správca Nadácie TA3. Koniec trasy je naplánovaný na Štrbskom plese. 

Trasa

1. Etapa: Bojnice – Turčianske Teplice 25. 6. 2017
Štart: Bojnice – Hurbanovo námestie

Trasa: Kanianka, Lazany, Nedožery – Brezany,  Pravenec, Nitrianske Pravno, Jasenovo, Budiš, Dubové, Turčianske Teplice – časť Diviaky. Cieľ: Turčianske Teplice – SNP/Partizánska

2. Etapa: Handlová – Kremnica 26. 6. 2017
Štart: Handlová – Nám. baníkov

Trasa: Handlová – Horný Koniec, Handlová – Nová Lehota, Lovčica – Trubín, Žiar nad Hronom, Stará Kremnička, Bartošova Lehôtka, Dolná Ves, Horná Ves. Cieľ: Kremnica – Dolná ulica.

3. Etapa: Banská Štiavnica – Zvolen cca 27. 6. 2017
Štart: Banská Štiavnica – Námestie svätej Trojice

Trasa: Banská Belá, Kozelník, Budča. Cieľ: Zvolen – Námestie SNP.

4. Etapa: Detva - Čierny Balog 28. 6. 2017
Štart: Detva – DK A. Sládkoviča

Trasa: Skliarovo, Zánemecká, Krivec, Hriňvá – Veľký Slanec, Horná Hriňová, Lom nad Rimavicou. Cieľ: Čierny Balog – Skanzen.

5. Etapa: Dedinky – Betliar 29. 6. 2017
Štart: Dedinky – priehrada

Trasa: Mlynky – Palcmanská Maša, Dobšiná, Vlachovo, Gočovo, Nižnoslanská Baňa, 

Nižná Slaná, Henckovce, Gemerská Poloma. Cieľ: Betliar – kaštieľ.

6. Etapa: Spišský hrad – Spišská Nová Ves cca 28 km 30.6.2017
Štart: Spišský hrad Odovzdávanie vysvedčenia, prípadne slávnostné ukončenie školského roka?

Trasa: Žehra, Spišské Vlachy, Bystrany, Spišský Hrušov, Jamník, Odorín. Cieľ:  Spišská Nová Ves – Letná ulica – Radnica.

7. Etapa: Tatranská Lomnica – Štrbské pleso 1. 7. 2016
Štart: Tatranská Lomnica – AS Tatranská Lomnica

Trasa: Tatranská Lesná, Horný Smokovec, Starý Smokovec, Nový Smokovec, Tatranská Polianka, Nová Polianka, Vyšné Hágy. Cieľ:  Štrbské pleso 8km

Priebeh celého podujatia, každej etapy bude sprístupnený na webovej stránke spravodajskej televízie TA3 a rovnako aj na webovej stránke Združenia miest a obcí Slovenska. Súčasťou poslednej, siedmej etapy bude atraktívny kultúrny program za účasti viacerých hudobných kapiel a umelcov. Združenie miest a obcí Slovenska je aj v tomto ročníku podujatia partnerom charitatívnej cyklojazdy. V záverečnej etape z Tatranskej Lomnice na Štrbské Pleso sa môžete k Petrovi aj sami pripojiť a sprevádzať ho.

POŠLITE SMS
Dobrý zámer celého projektu a aj úsilie správcu Nadácie TA3 môžete podporiť najmä zaslaním prázdnej SMS na číslo 832.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy