Farmári pre kvalitnejšie mlieko presúvajú kravy do maštalí
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
KEŽMAROK / Kvalitné mlieko pijeme aj vďaka tomu, že kravy dennodenne konzumujú sóju. Tá dokáže s produkciou urobiť zázraky. Farmári postupne presúvajú svoje stáda z lúk do maštalí, výsledkom má byť viac mlieka.
Slovenskí farmári denne spracujú 250 tisíc litrov. "Krava dojí cez žalúdok, takže krave keď sa dá kvalitné krmivo a má kľud, pohodu, tak sa odvďačí tým, že dá kvalitné mlieko," povedal zástupca mliekárne pod Tatrami Mikuláš Bobák.
Inak povedané vôbec neplatí to, že ak sa dobytok pasie na nádherných lúkach bude mlieko kvalitnejšie ako to, ktoré majú kravy napríklad z okolia Michaloviec. Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná odporúča piť mlieko čerstvé a plnotučné. V takomto mlieku sa podľa jej slov nachádza najviac vitamínov.